HomeEkoIgrajući Zemljotekine izazove Viktorija osvojila bicikl, a Barbara romobil

Igrajući Zemljotekine izazove Viktorija osvojila bicikl, a Barbara romobil

Ostale najbolje plasirane igrače nagradit će škola i to stereo slušalicama s mikrofonom

Na listi 10 najboljih igrača Zemljoteke, čak je 8 učenika OŠ Sveti Petar Orehovec.

Dvije od tri glavne nagrade platforme Zemljoteka osvojile su učenice naše škole. Viktorija Ruganec  iz PŠ Miholec, osvojila je bicikl, odnosno drugu glavnu nagradu, a petašica Barbara Dvečko romobil,  treću glavnu nagradu. Obavijest interaktivno edukativno-zabavne platforme Zemljoteke o nagradama stigla im je prošli tjedan, a nagrade će im stići na kućnu adresu do kraja lipnja.

Igrajući različite zadatke Zemljoteke, Ruganec je osvojila 1380 bodova, a Dvečko samo 10 bodova manje. Četvrto mjesto osvojila je također učenica PŠ Miholec, Barbara Miklečić. Ona je skupila 1360 bodova, dok je peto mjesto osvojio šestaš Matej Šantić. On je skupio ukupno 1155 bodova. Među prvih 10 na listi još su i: Dora Birt iz PŠ Miholec (šesto mjesto), Ema Pacur – 4. razred MŠ (osmo mjesto) Nikola Đuran iz PŠ Miholec (deveto mjesto) te  Antonia Beodić – 3. razred MŠ (deseto mjesto).

Viktorija Ruganec s telsekopom i drugim mjesečnim nagradama Zemljoteke

S nekoliko najboljih igrača jučer smo razgovarali putem aplikacije Google Meet te smo doznali da je  8 naših učenika dobilo i mjesečne nagrada Zemljoteke. Drugoplasirana Ruganec, osvojila je čak 3 mjesečne nagrade, a najdraža joj je teleskop. Po dvije mjesečne nagrade dobili su još i slijedeći učenici: Barbara Miklečić, Dora Bit, Ema Pacur i Magdalena Valaško.

Sestre Ana i Magdalena Valaško sa svojim mjesečnim nagradama Zemljoteke

Neki od njih mjesečne nagrade zaradili su u kategoriji Istina i izazov. Jedan od zadataka u toj kategoriji bio je izrada kućice za ptice. Većina naših sugovornika istaknula je da im je taj izazov bio najdraži jer su tako pomogli pticama. Doznali smo i da je nekim igračima najizazovniji izazov bio Kopaj pa klopaj. Barbara Dvečko, rekla nam je da je u tom  izazovu zadatak bio posaditi sjeme neke biljke i pratiti njen razvoj. Barbari Miklečić, najzahtjevniji izazov bio je priprema jela, a kuhati se trebalo u kategoriji MasterŠtef. Ipak, uz maminu pomoć, ona je napravila ukusan kolač od naranče i za njega je osvojila mjesečnu nagradu u toj kategoriji. Naši sugovornici su nam rekli i da su im roditelji te  braća i sestre ponekad pomogli u nekim igrama. Ponajviše u izazovima u kojima je trebalo izraditi kućice za ptice ili kućice za lutke te su im to bili lijepi zajednički trenutci.

Svi naši sugovornici rekli su da bi preporučili djeci da igraju Zemljoteku jer se na zabavan način može  puno naučiti o prirodi i  zaštiti okoliša. Matej Šantić rekao nam je da je baš na Zemljoteci doznao što je to Veliki pacifički otok smeća, a Viktorija Ruganec  zahvaljujući Zemljoteci naučila je kakvu ulogu u vrtlarstvu imaju glinene bombice.

Naši sugovornici istaknuli su i da  ih je sudjelovanje u Zemljoteki potaknulo da promjene neke svoje navike.  Antonia Bedoić rekla je da više neće brati tratinčice i maslačke kako bi više peluda ostalo za hranu pčelama. Emu Pacur odlučila je da će se više potruditi oko razvrstavanja otpada, a Viktorija Ruganec, shvatila je koliko automobili zagađuju zrak pa će kad god to bude u mogućnosti više hodati i koristiti bicikl.

Valja još spomenuti da je škola odlučila nagraditi najbolje plasirane igrače. Nagradu škole dobit će svi učenici koji su se plasirali među prvih deset, a nisu dobili neku od Zemljotekinih nagrada. Za nagrade će dobiti set slušalica s mirkofonom. /Nika Šantić, 5. a; foto: V. R. i M. V./

Must Read