HomeEkoSa Zemljotekom postani heroj, spašavaj Zemlju i osvajaj vrijedne nagrade

Sa Zemljotekom postani heroj, spašavaj Zemlju i osvajaj vrijedne nagrade

Na platformi se mogu igrati i brojne igrice na temu zaštite prirode

Zemlja je naš dom, o njoj  trebamo brinuti i zahvaliti joj za sve što nam ona daje. To nam poručuju kreatori platforme ZEMLJOTEKA, osnovane na inicijativu Europske komisije.

Uništavanje okoliša i klimatske promjene mijenjanju Zemlju i zato ljudi trebaju mijenjati svoje ponašanje prema prirodi. Kroz platformu Zemljoteka, djeca na zabavan način mogu naučiti kao se odgovorno ponašati prema zabavu.

Platforma je podijeljena na slijedeće kategorije: Očisti me, Budi moj heroj, Moji darovi, Pojmovnik i Nagradni natječaj.

U kategoriji „Očisti me“ može se saznati sve o otpadu, recikliranju, zagađenju zraka i plastici. Uz informacije tu su i različite igre.

Kategorija Budi moj heroj ima zanimljive kategorije Tvoje 3 super moći, Istina i izazov Očuvanje životinjskih vrsta i Glas za spas. Podkategorija  Glas za spas poziva djecu da pišu o svojim aktivnostima na očuvanju prirode i osmišljavaju ideje kako pomoći da svijet bude ljepši i bolji.  Podkategorija  Istina i izazov nudi zanimljive izazove od mogućnosti izrade ekoloških igračaka i kućica za ptice do čišćenja onečišćenih područja. Sve je potrebno fotografirati i fotografije učitati u korisnički profil jer Zemljoteka nagrađuje najuspješnije. Popis nagrada dostupan je u kategoriji Nagradni natječaji, a nagrađuje se svaki mjesec sve do svibnja.

Kategorija Moji darovi ima tri podkategorije. Posebno atraktivna je podkategorija MasterŠtef koja poziva djecu da se okušaju u osmišljavanju i pripremi zdravih obroka. Pripremljena jela također treba fotografirati i učitati na svoj profil. Da bi se to moglo treba se registrirati, a u tome će zatrebati i mala pomoć roditelja. Uz pomoć oko registracije roditelji i djeca zajedno se mogu zabavljati i činiti korisne aktivnosti za naš dom, za našu planetu Zemlju. /Lea Harča, 8.b; foto: preuzeto sa Zemljoteke/

Must Read