Učenici drugog razreda u tablice unose podatke o pojedenoj i bačenoj hrani

0
480
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ovu aktivnost pokrenula je učiteljica Marina Golec u cilju da učenici promišljaju je li održivo bacati toliku količinu hrane

Prije tri dana pisali smo da su predavanja o problemu bacanja hrane održana u drugom i trećem razredu. Otad su predavanja održana još u prvom, četvrtom i 5. c razredu, a idući tjedan nastavljamo s predavanjima. No, u ovom članku još o jednoj vrijednoj aktivnosti. Pokrenula ju je  učiteljica Marina Golec kako bi potaknula svoje učenike da promišljaju je li održivo  bacati toliku količinu hrane pripremljene u školskoj kuhinji.

-Učenici koji ne pojedu cijeli obrok moraju u tablicu nacrtati tanjur. Crvenom bojom označavaju koliko su hrane ostavili, a zelenom bojom koliko su pojeli. Zatim svojim riječima moraju obrazložiti razlog zašto nisu sve pojeli – rekla nam je učiteljica Golec. Dometnula je da očekuje da će ih na taj način bolje motivirati da razmišljaju o tome da je neodrživo bacati toliku količinu hrane. – Kad  im ja govorim o tome, imam osjećaj da to toliko ne dopire do njih. Ovako se ujedno uče pisati nadnevke, procjenjivati količinu pojedene i nepojedene hrane i argumentirano iznositi svoje mišljenje – pojašnjava učiteljica Golec.

Učenici njenog drugog razreda započeli su ispunjavati tablice od 27. siječnja. Učiteljica Golec kazala je i da je  održala roditeljski sastanak o problemu bacanja hrane te da nisu svi roditelji  znali da se u našoj školi  bacaju znatne količine hrane pripremljene u školskoj kuhinji. /Iva Beloša, foto: S.L./

Tablice o bacanju hrane – ispunjavaju ih učenici drugog razreda učiteljice Marine Golec

Ove školske godine provodimo Erasmus+ projekt “Misli održivo” pa smo i našu glavnu temu posvetili održivosti. Naši novinari istraživali su održive i neodržive ljudske djelatnosti i ponašanja. Pišemo i o održivim aktivnostima koje provodimo u školi, a najviše smo se fokusirali na problem bacanja hrane pripremljene u školskoj kuhinji.