HomePovećaloS članovima Udruge "Maslačak" šestaši izrađivali adventske vjenčiće

S članovima Udruge “Maslačak” šestaši izrađivali adventske vjenčiće

Volontirali su: Barbara Dvečko, Gabrijel Kurpez, Nika Šantić i Lucija Vukoić

Dajana obožava igrati igru slagalice i pobijedila me nakon što smo zajedno izradile adventski vijenac. I u izradi adventskog vijenca je uživala i trudila se ispričati mi ponešto o sebi iako teško govori. Između ostalog rekla mi je da ima 28 godina i da voli dolaziti u Udrugu Maslačak gdje smo se družile u petak 26. 11.

Cijelo vrijeme bila je nasmijana i raspoložena i imala sam osjećaj da uživa što je okružena novim društvom i može nešto zanimljivo raditi. Takav dojam ostavljali su i ostali članovi Maslačka prisutni na radionici izrade adventskih ukrasa, posebno Petra koja se stalno smijala i pitala nas kako se zovemo.

Nika Šantić i Dajana- članica Udruge Maslačak
Tamara Premuš, predsjednica Udruge “Maslačak”

Ovakve udruge jedino su mjesto druženja za osobe s intelektualnim poteškoćama

Na ovoj radionici sudjelovalo je petoro članova Udruge “Maslačak” koji dva puta tjedno dolaze na druženje u Udrugu. To im je uglavnom jedini izlazak u društvo jer oni su osobe s intelektualnim poteškoćama i nakon završetka osnovnog školovanja u školama za osobe s posebnim potrebama nisu imali mogućnost za daljnje školovanje ili zapošljavanje.  Zato su udruge poput Maslačka njima jako važne jer su im jedino mjesto susreta i druženja.

Sa svojim prijateljima iz razreda, Barbarom Dvečko, Gabrijelom Kurpezom i Lucijom Vukoić, posjetila sam Udrugu “Maslačak” dan nakon što smo u knjižnici imali radionicu o volontiranju.  Naše prvo volontersko iskustvo sastojalo se u  izradi adventskih vjenčića s članovima “Maslačka”, ali ono još važnije od izrade vjenčića bilo je druženje s Dajanom, Ivanom, Petrom, Alenom i Josipom. Bilo nam je drago što smo s njima podijelili dio svog vremena vidjevši da se oni radosni što smo došli. I nama je bilo lijepo i zato smo Gabrijel i ja obećali da ćemo na proljeće, kad će biti moguće druženje vani, doći s instrumentima i odsvirati im nešto. Tome su se svi razveselili, a Tamara Premuš, predsjednica Udruge “Maslačak”, rekla nam je da će za tu prigodu pozvati više članova. S njom sam  na kraju posjete napravila kratak intervju koji će biti naš prvi radijski prilog za Erasmus+ projekt “Let’s Think Sustainably”. /Nika Šantić, 6. a; foto: S. L./

Lucija Vukojić , Alen i Petra, članovi Udruge “Malsačak”
Učenici OŠ Sveti Petar Orehovec i članovi Udruge Maslačak

Must Read