HomePredstavljamoŽupan Darko Koren odgovorio nam na našu razglednicu solidarnosti

Župan Darko Koren odgovorio nam na našu razglednicu solidarnosti

Uskoro krećemo s drugim ciklusom projekta “P.S. Pokreni solidarnost”

O solidarnosti, toleranciji, empatiji, diskriminaciji učit ćemo i ove godine kroz međunarodni projekt “P.S. Pokreni solidarnost”. Već u prosincu krenut ćemo s radionicama za učenika 6. a, 6. b i 7. a koji će ove školske godine sudjelovati u projektu zajedno s učenicima iz još 32 hrvatske škole. No, prije početka novog projektnog ciklusa stigle su lijepe vijesti iz Centra za mirovne studije koji koordinira projektom u Hrvatskoj.

Naime, poslali su nam još nekoliko razglednica stanovnika našeg kraja koji su nam odgovorili na naše poruke solidarnosti. Među njima su odgovori Renate Bedoić, majke dvaju naših učenika, Kristine Truščec, također majke dvaju naših učenica, Branke Filipović, naše bivše učiteljice matematike i župana Darka Korena. Njihove odgovore nećemo vam prepričavati već ih pročitajte sami, ali napominjemo da su to odgovori na naše poruke koje su se odnosile na probleme migranata, ekološke problme, nejednakost te  međugeneracijsku solidarnost i cjeloživotno učenje.

U sklopu projekta u svibnju smo proveli i akciju čišćenja šume Rogosci što je bila naša akcija solidarnosti. Na naslovnoj fotografiji, kojom je Centar za mirovne studije predstavio akcije solidarnosti, prikazana je naša i još neke akcije solidarnsti provedene u Hrvatskoj u sklopu projekta “P.S. Pokreni solidarnost”. /Iva Beloša, 6.b; foto: preslike ekrana/

Odgovor župana Darka Korena na poruku solidarnosti učenika OŠ Sveti Petar Orehovec
Odgovor učiteljice Branke Filipović na poruku solidarnosti učenika OŠ Sveti Petar Orehovec
Odgovor Renate Bedoić na poruku solidarnosti učenika OŠ Sveti Petar Orehovec
Odgovor Kristine Truščec na poruku solidarnosti učenika OŠ Sveti Petar Orehovec

Must Read