Sandra Maričić urednica s Hrvatskog radija održala nam radionicu o radijskom govoru

0
532

Naučeno ćemo uskoro primjenjivati prilikom snimanja radijskih priloga za naš novi Erasmus+ projekt „Let’s Think Sustainably“

Valerija Puškar i Sandra Maričić, urednica i voditeljica u Obrazovnom i dječjem programu Hrvatskog radija

-Kad intervjuirate sugovornika potrebno ga je pažljivo slušati i postavljati mu pitanja sve dok ne dobijete konkretne odgovore – . To nam je rekla  Sandra Maričić, voditeljica i urednica Obrazovnog i dječjeg programu Hrvatskog radija na radionici o radiju i radijskom govoru. Urednica Maričić posjetila je našu školu  7. listopada, a na radionici su sudjelovali članovi novinarske skupine zainteresirani i za radijski izraz.

Kroz vrlo dinamičan nastup urednica Maričić pokazala nam je kako treba čitati tekst za radio da publiku zainteresiramo za sadržaj. Pokazala nam je i zanimljive vježbe pričanja kroz stisnute zube i vježbe zgovjetnog šaptanja. Svatko od nas također je trebao pročitati neki tekst, a onda nam je Maričić govorila gdje smo i što pogriješili, pa smo ponavljali dok naše čitanje nije bilo bolje.

Imali smo priliku vježbati i intervjuiranje, a pitanja smo trebali postavljati voditeljici radionice. Najhrabrija je bila naša kolegica Valerija Puškar, koja se prilično dobro snašla u tom zadatku. Na kraju radionice urednica Maričić  intervjuirala je sve nas za svoju emisiju „Pet za pet“. Ta je emisija posvećena medijskoj pismenosti. Zato smo mi uglavnom pričali o radu naše filmske skupine, o školskom digitalnom listu „Klinček“ te o našim Erasmus+ projektima posvećenim medijskoj pismenosti.

Ines Martinek, Sandra Maričić i Lorena Tremski

Radionica je trajala oko dva i pol sata, ali svaka minuta i sekunda je vrijedila jer smo učili na praktičan i zanimljiv način. Naučeno ćemo uskoro početi i primjenjivati jer planiramo snimati kratke priloge o održivim aktivnostima u zajednici, za naš novi Erasmus+ projekt „Let’s Think Sustainably“./Amadea Bošnjak, 7. a; foto: S. L./