HomeKulturaLektire možemo i slušati – na Meduzi ih potražite u obliku radioigri

Lektire možemo i slušati – na Meduzi ih potražite u obliku radioigri

Nekidan smo pisali o mogućnostima čitanja e-lektire, a danas je iz Agencije za odgoj i obrazovanje stigla obavijest o još jednoj zanimljivoj mogućnosti za upotpunjavanje medijske i kulturne pismenosti.

Riječ je o mogućnosti slušanja radioigara. Inače se radioigre emitiraju nedjeljom od 16.05 na Prvom programu radio Zagreba u emisiji Radijska igra za mlade. No, HRT  u suradnji s CARNETOM odnedavno nudi mogućnost slušanja njihovih radioigri putem CARNET-ovog portala Meduza. U ponudi je trenutno 40 radioigara.

Učenici drugog razreda sluašaju radio igru Pinocchio – 27. 1. 2020. – nisu spavali nego smo im predložili da žmire radi bolje doživljaja radioigre

Zbog autorskih prava, radioigre nije moguće preuzeti na svoje računalo i njihovo slušanje ograničeno je za one koji posjeduju elektronički identitet u sustavu AAI@EduHr.

Među ponuđenim radioigrama ima i onih koje su adaptacija lektirnih djela. Naravno, slušanje radioigre ne može zamijeniti čitanje lektirnog djela, ali može biti dopuna i dobra mogućnost da se djelo doživi na drugačjiji način.

Osim ponude radioigara na Meduzi nude i poeziju, dokumentarne drame, dokumentarne, igrane i animirane filmove i različite druge sadržaje korisne učenicima i učiteljima. Kako bi jedonstavnije došli došli do rubrike s radioigrama, pogledajte upute u prilogu. /S.L.; fotografije preuzete s portala Meduza/

Prijava putem AAI@EduHr identiteta

Odabrati VOD PAKETI

Odabrati SLUŠAONICA

Pomicati pokazivač u desno da se dođe na rubriku Radioigra za djecu i mlade

Must Read