Home RiV Film o petardama – novi dokumentarac naše filmske grupe

Film o petardama – novi dokumentarac naše filmske grupe

Pogledajte film i razmislite može li se slaviti i bez gromoglasne buke petardi

Unatoč problemima s koronavirusom naša filmska grupa uspjela je završiti još jedan film. Srećom u školu su se vratili učenici razredne nastave, a nakon brojnih problema s traženjem sugovornika uspjeli smo pronaći ozlijeđenog mladića koji je pristao svoje iskustvo ispričati pred kamerom.

Snimatelj Luka Šok

To je bio prilično zahtjevan zadatak jer naš novi film posvećen je petardama i problemima koje one uzrokuju. Ozljede su česta posljedica  ove vrste zabave, zato su Udruga Prijatelja životinja i 10 ministarstva zahtjevali izmjene Zakona o eksplozivnim tvarima. Njihov je prijedlog da se posve zabrane petarde i redenici kategorije F2 i F3 tijekom cijele godine. Javna rasprava o ovom prijedlogu izmjene Zakona završena je 7. veljače, a o zastupnicima u Hrvatskom saboru ovisi kad će i hoće li izmjene Zakona biti izglasane.

Luka Oman – predjsednik Udruge Prijatelji životinja

Dio filma snimili smo u Zagrebu u Udruzi Prijatelja životinja, a jedan od sugovornika u filmu nam je i policajac Mato Radotović, stručnjak za eksplozivna sredstva. U filmu svoje iskustvo s petardama iznosi i naš domar Ivica Biškup, a razgovarali smo i s jednom prvašicom te učenicima četvrtog razreda.

Mato Radotović

Pogledajte naš film “Bacimo petarde u prošlost!” i razmislite jeli potrebno ugrožavati svoje i zdravlje životinja te prirodu ili se može slaviti i bez gromoglasne buke petardi. /Lea Harča, 7. b; foto: S.L./

Domar Ivica Biškup
Učenici četvrtog razreda učiteljice Marine Golec

Must Read