Naši košarkaši idu na državno

0
662
Atilio Santo u akciji

Poluzavršnica košarke

U finalnoj utakmici s 32:31 pobjedili OŠ Remete, najbolju ekipu iz Zagreba

Naša košarkaška ekipa sastavljena od učenika petih i šestih razreda pobijedila je danas na Poluzavršnici Državnog prvenstva te 2. lipnja putuju na Državno prvenstvo. Takav sjajni rezultat naši su košarkaši ostvari po prvi puta u povijesti naše škole.

Dečki su izvrsno igrali u sve 3 utakmice. U prve dvije nadmoćno su pobijedili. U prvoj utakmici protiv ekipe iz Oš Ivanovec rezultat je bi 50 naprama 14. U drugoj utakmici protiv Druge osnovne škole iz Varaždina naši su postigli 10 koševa više i utakmica je završila s rezultatom 40 naprama 30. (Varaždinci su na kraju bili treći.)

Najnapetija bila je finalna utakmica u kojoj su naši zlatni dečki nadigrali ekipu OŠ Remete, prvaka među zagrebačkim osnovnim školama. U toj je utakmici bilo stalno napeto. Gosti su poveli, no na kraju prve četvrtine rezultat je bio 8 : 6 za naše. U drugoj četvrtini razlika u našu korist bila je samo jedan koš i završilo je s 15:14. U trećoj četvrtini gosti su bili uspješniji i dali su 12 koševa, a naši 10, te je treća četvrtina završila rezultatom 26 naprama 25 u korist gostiju. No, naši su se ponovno digli u posljednjoj četvrtini i pobijedili s 32 naprama 31.

Među navijačima bio i poznati nogometaš Kruno Jurčić

-Bilo je teško i napeto. Malo tko se nadao da možemo pobijediti. Iako nemamo dvoranu marljivo smo trenirali i mislim da smo zaslužili – rekao nam Saša Šikić, ponosni trener naše ekipe. Dometnuo je kako neki roditelji svoju djecu voze gotovo svaki dan na trening u Križevce. Na pitanje tko je posebno zaslužan za pobjedu, Šikić nam je odgovorio da su svi bili dobri, posebno u obrani, a ponajviše su se istaknuli Atilio Santo, Sebastijan Orak, Marko Puškar i Dominik Pugar.

mama Josipa Pugar
Josipa Pugar, majka igrača Dominika

Glasnim navijanjem sjajnoj pobjedi naših košarkaša zasigurno je doprinijela i naša navijačka ekipa, njih pedesetak ponajviše sedmaša, osmaša i četvrtaša. Utakmicu je pratilo i nekoliko roditelja, a među njima najvatrenija navijačica bila je Josipa Pugar, majka našeg Dominika, koja i inače posjećuje sve sinove utakmice. U suprotnom taboru, među navijačima OŠ Remete, najglasniji navijač bio je nekadašnji poznati nogometaš i trener Kruno Jurčić, čiji je sin igrao za zagrebačku ekipu.

Naši prvaci, na Državno prvenstvo u Vinkovce putuju 2. lipnja.
Za našu ekipu igrali su: Mihael Mekovec, Sandi Štimac, Mihael Srbljivović, Patrik Ban, Marko Puškar, Leonard Ban, Sebastian Orak, Atilio Santo, Dominik Pugar, Filip Ivšak, Luka Pacur i Mihael Vršak. Trener: Saša Šikić. /Klaudije Mažar, 7.b; foto: K.M., S.L./


Ekipe i rezultati

Sudjelovale su ekipe: OŠ Sveti Petar Orehovec, Oš Remete Zagreb, Druga Oš Varaždin, Druga OŠ Bjelovar i Oš Ivanovec.
Rezultati po utakmicama:

OŠ Sveti Petar Orehovec – Oš Ivanovec – 50:14
OŠ Druga Varaždin – Oš Ivanovec – 62 : 11
OŠ Remete- Oš Druga Bjelovar- 43: 4
Oš Druga Varaždin- Oš Bjelovar – 37:20
OŠ Sveti Petar Orehovec – Oš Varaždin – 40:30
OŠ Remete- OŠ Orehovec – 32: 31

Sebastijan Orak - slobodno bacanje
Sebastijan Orak – slobodno bacanje
Patrik Ban u akciji
Patrik Ban u akciji
Kos poluzdr 4-la
Sandi Štimac baca u koš
Navijanje 6-la-o
Navijači
Navijanje 11-la
Najmlađe navijačice
Trener Saša Škić i ekipa
Trener Saša Škić i ekipa

Ekipa i navijaci-la

Pobjedničku ekipa na državno ide 2. 6.