Četvrtaš Krunoslav Knezić dobitnik specijalnog priznanja

0
660
Četvrtaš Krunoslav Knezić

Natječaj županijske Turističke zajednice

 

Četvrtaš Krunoslav Knezić dobitnik je specijalnog priznanja  na natječaju “Volim Podravinu i Prigorje”,  za svoj literarni rad. Natječaj je organizirala Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije, a Krunoslav je priznanje primio u Koprivnici 27. travnja. Dodjeli su prisustvovali i Krunoslavova mentorica Marina Golec i ravnatelj Stjepan Lučki.

S prijema nagrađenih učenika
S prijema nagrađenih učenika

U kategoriji literarnih radova učenika osnovnih škola bilo je 50 literarnih radova, a u kategoriji likovnih radova na natječaj je je prijavljen čak 151 likovni rad učenika iz 18 osnovnih škola. U zasebnoj kategoriji ocjenjivani su i likovni radovi vrtićanaca.

U nastavku pročitajte literarni rad našeg Krunoslava. /Ana-Marija Nemčić, 7.b; foto: S.L. i preuzeto s web stranice TZ KKŽ/

Djelima svojim zadužili su županiju

Potkraj siječnja ove godine u novinama sam pročitao da je preminuo Josip Friščić. Ta vijest jako je ražalostila moje roditelje koji su mi ispričali mnogo toga o njemu. Zaključio sam da je bio jedan od najpoštenijih političara.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Od roditelja sam saznao da je imao šezdeset šest godina i da je bio veoma skroman i pošten čovjek. Ponešto sam istražio o njegovom političkom djelovanju i saznao sam da je bio šesti predsjednik Hrvatske seljačke stranke, ujedno je bio i potpredsjednik Hrvatskoga sabora i župan Koprivničko-križevačke županije. Svakome je uvijek želio dobro i svima je htio pomoći čime je pokazao svoju divnu osobnost i svoje pošteno ponašanje.

Za vrijeme Domovinskog rata brinuo se za prognanike i izbjeglice. Volio je sport i sportska događanja, posebno nogomet.

Poznato je da je 2011. godine dobio nagradu Koprivničko-križevačke županije za životno djelo što je još jedan dokaz da je bio veliki domoljub i veoma vrijedan i pošten čovjek pa ja mislim da je svojim radom i djelima zadužio našu županiju i sve njene stanovnike da ga se zauvijek sjećaju i odaju mu počast. /Krunoslav Knezić, 4. razred, mentor: Marina Golec/

Četvrtaš Krunoslav Knezić