Helena Črnek, pobjednica utrke Križevcima

0
608

 Atletika

 Za nagradu dobila 7 dana boravka u Splitu

Učenica drugog razreda Helena Črnek , pobjednica je 21. utrke ulicama Križevaca  u disciplini učenica prvih i drugih razreda na 300 metara. Na utrci koja se već tradicionalno organizira uz Dan grada Križevaca, naša Helena, nadmašila je konkurentice iz ostalih škola, no rekla nam je da nije bilo baš lako.

– Nakon što je starter puknuo iz pištolja, dobro sam krenula i ostavila ostale cure gotovo deset metara. Kad je došao brijeg bilo mi je teško i jedna me djevojčica stigla, ali kad sam čula svog tatu Zdravka kako viče: ” hajde Helena”, to mi je dalo snagu da potrčim brže i pobijedim – ispričala nam je Helena.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Helena Črnek

Dodala je i da je bila jako radosna zbog nagrada. Majicu, medalje i slatkiše dobila je odmah, a još značajnija nagrada čeka je na ljeto i to u Splitu. Kao pobjednica utrke nagrađena je sedmodnevnim boravkom u Splitu za vrijeme održavanja Sportskih igara mladih.

Na utrci u Križevcima, uz Helenu je nastupilo još 47 naših učenika. Zapažene rezultate ostvarile su još i  Valetnina Augustinović (peto mjesto u utrci djevojčica petih i šestih razreda) te Gabrijela Koretić (također peto mjesto, ali u utrci trećih i četvrtih razreda). Naša je škola na ovoj utrci bila ekipno treća. Pobjednici su učenici OŠ “Vladimir Nazor”, a druga je bila ekipa OŠ Ljudevita Modeca.   /Emanuela Koretić, 6.a; foto: Saša Šikić, S.L./