Kokice – emisija za ljubitelje filma

0
1021

Birajmo što gledamo

KOKICE EMISIJA ZA LJUBITELJE FILMA

Christian Bale u filmu "Carstvo sunca"
Christian Bale u filmu “Carstvo sunca”

Ova dinamična emisija emitira se subotom u 11.40 na Trećem programu HRT-a

Kokice_logo.jpg.336x189_q85_crop_upscale
Sadašnji logo emisije Kokice

Za sve koje zanima film, emisija Kokice pravi je izbor. Ova dinamična emisija na način razumljiv nama djeci govori o filmu, i to kako sam doznala, još od 2003. Pretprošlu subotu (7. studenog),  emitirana je  jubilarna 500 emisija.

Zanimljivost ove emisije je i to što prati rad filmaša u osnovnim i srednjim školama, pa je tako u prošlotjednoj 501. emisiji emitiran prilog s učenicom iz OŠ Bartola Kašića. Ona je pričala o svom boravku na Giffoni film festivalu u Makedoniji, gdje je sudjelovala kao članica dječjeg žirija.

Razgovor s njom pratili su i isječci iz filma, njihove školske filmske grupe, Pričajmo glasnije, možda će nas čuti. Taj su film neki od naših filmaša imali prilike vidjeti cijelog na 53. Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece u Rijeci.

Jedna od redovitih rubrika u emisiji Kokice je i kino preporuka.

Stari logo emisije Kokice
Stari logo emisije Kokice

U toj se rubrici predstavlja neki od filmova koji trenutno igraju u kinima. U prošlotjednoj emisiji  govorilo se o filmu Dječak, a u rubrici posvećenoj nezaboravnim filmova bilo je riječ o filmu Carstvo sunca. U ovom ratnom filmu o djeci junacima rata glumio je i poslije vrlo popularan glumac Christian Bale. Njega možda znate iz filmova o Batmanu.

Emisija ima i nagradnu rubriku, a to je moja filmska kritika. Sudjelovati u toj rubrici mogu djeca i mladi, kojima je emisija prvenstveno i namijenjena, a nagradu osvaja filmska kritika izabrana za objavljivanje u Kokicama.

Emisija ima i nagradnu rubriku

Još jedna od zanimljivih rubrika je i Kokica pitalica, a u prošlotjednoj je bilo riječ o tome tko može biti član žirija na filmskim festivalima.

Meni se emisija Kokice sviđa, a ukoliko i vi želite biti među onima koji biraju što će gledati, a zanima vas film, budite pred televizorom subotom od 11.40. Emisija se emitira na Trećem programu HRT-a.

Ispod teksta je poveznica na kojoj možete pogledati kako je kampanju Birajmo što gledamo, podržala voditeljica Danijela Trbović. /Mihaela Miklečić, 7.b, fotografija preuzeta s interneta/