Zbog vlage na televiziji

0
406

Problem u PŠ Gregurovec

Ravnatelj Lučki s TV - ekipom
Ravnatelj Lučki s TV – ekipom

Među školama koje su prvi dan nastave punile medije bila je i naša PŠ Gregurovec.

Iz TV-priloga koji su emitirani tog dana u nekoliko navrata na HRT-u, doznali smo da je vlaga veliki problem u našoj novoj, lijepoj školi, izgrađenoj prije samo dvije godine.

Vlažne mrlje na zidovima učionica pojavile su se u travnju ove godine. Nakon što su u školi uočili tragove vlage koji su dosegli do visine od 80 centimetara, naš ravnatelj Stjepan Lučki obavijestio je izvođača radova, tvrtku “Radnik”. No, prema ravnateljevim riječima, izvođač radova nije reagirao sve dok mu iz škole nisu zaprijetili tužbom.

Krajem kolovoza izvođač radova u Gregurovec šalje nekoliko radnika koji su pregledali zgradu, nešto su oko zgrade kopali i odmah zatrpali, no, s radovima na sanaciji nisu nastavili, niti su školu obavijestili o uzrocima problema zbog kojeg nastaju vlažne mrlje.

Vlaga oštećuje  zidove u PŠ Gregurovec
Vlaga oštećuje zidove u PŠ Gregurovec

Ogorčeni roditelji, učiteljica Emina Baričević i ravnatelj su 2. rujna razgovarali su s novinarima HRT-a. Napokon, 4. rujna, predstavnik tvrtke “Radnik” potpisuje ugovor kojim se izvođač radova obavezuje da će ukloniti oštećenja nastala od vlage.

Naš komentar – mediji su moćni, zar ne? /Helena Habijanec, 8.c; foto: Željka Živko/