More, kems, picigin, karaoke – nezaboravno

0
782

Ljetovanje na Pagu

MORE,KEMS,PICIGIN, KARAOKE – NEZABORAVNO

Karlo - junak dana
Karlo – junak dana

Oborili smo prošlogodišnji rekord u piciginu

Svoje prvo ljetovanje na Pagu ( 12. 08-19.08. 2013.) pamtit ću najviše po zakapanju Karla Črnca u pijesak do vrata na glavnoj paškoj plaži. Ideja da ga zakopamo bila je njegova, no prisjela mu je kad se nije sam uspio iskopati, pa smo mu morali pomoći u izvlačenju, a pritom smo ga zezali i smijali se njegovim nespretnim pokušajima izvlačenja iz pijeska.
Slobodno vrijeme uvečer najčešće smo provodili kartajući popularni kems, a ponekad smo tu igru u kojoj su dokazano najuspješniji igrači bili brat i sestra Karlo i Irena Črnec igrali i na plaži. Na kartanje smo ponekad uspjeli “navući” i voditelje, ponajčešće našeg učitelja tjelesnog Sašu Šikića.

Kems na plaži
Kems na plaži

“Koki” stil

Na Pagu smo puno vremena posvetili učenju plivanja. Neki od nas koji dotad nisu znali plivati zaradili su diplome, a još uvijek mi je pred očima Igor Belani koji je stalno u more ulazio s maskom kao da se sprema na ronjenje.
Obožavala sam igrati picigin, u kojem smo, prema riječima učitelja Šikića, oborili rekord prošlogodišnjih učenika. Igranje picigina sigurno će se dugo sjećati i Emanuel Tomak, čiji smo specifičan zamah nazvali “Koki”stil.
Super nam je bila i nedjeljna večer uz karaoke, kad su se kao dobri pjevači najviše istaknuli duo Marko Matus i Emanuel Tomak pjevajući pjesme Miroslava Ilića.

Terapija crnim blatom
Terapija crnim blatom

Pospremati sobe svako jutro nije nam bilo tako zabavno, no što se mora, mora se. Neki su to prihvatili s više entuzijazma. Među takvima bila je i ekipa iz moje sobe, sobe 3, koja je bila proglašena za naj sobu. Neka se zna cimerice iz sobe 3 bile su Barbara Ban, tri Veronike: Furmeg, Poljak i Cvetko i potpisnica ovog teksta.
Voljela bih na Pag i iduće ljeto i to s ekipom u istom sastavu. /Karolina Šok, 6.b; fotografije Darko Višak/