Masovno procvjetale hlače naših učenica

0
761

Cvjetni uzorci i na papučama, majicama….

Ekipa u cvjetnim hlačama
Ekipa u cvjetnim hlačama

Prve hlače s cvijećem počele nositi Veronika Kušec i Jasmina Plantić

Hlače cvjetnih uzoraka od početka ove školske godine, postale su trend  i u našoj školi.

Cvjetni uzorci na hlačama, na modnim pistama Pariza, Milana… zamijećene su od proljeća 2012., a kako to piše portal modamo.info, trendseterice poput Rihanne, Beyonce, Jessice Albe i Olive Palermo među prvima su primijećene u cvjetnim hlačama.

U Hrvatskoj su cvjetne hlače masovnije  prihvaćene ovo proljeće  nakon što su ih počeli proizvoditi high street brandovi poput Zare, Manga, New Yorkera i sličnih, čije su cijene prihvatljivije mladima.

U našoj školi, među prvima, proljetos, dok su još bile sedmašice, cvjetne hlače su započele nositi Veronika Kušec i Jasmina Plantić iz 8.b.

U međuvremenu je pod praznicima izgleda puno djevojaka bilo u kupovini, jer kad smo se jesenas vratili u školske klupe hlače cvjetnih uzoraka postale su dio garedrobe sve većeg broja učenica.

IMG_0145

Hlače naših učenica pretežno su blagih i nježnih boja s nešto sitnijim cvjetovima kad su izrađene od  elastičnog platna, a s velikim cvjetovima na tamnoj podlozi kad se radi o tajicama.

Doznali smo da su svoje cvjetne hlače, najčešće nabavljale u križevačkim trgovinama, a neke od vlasnica hlača s kojima smo razgovarale, pohvalile su nam se da su imale sreću i svoje su hlače uspjele nabaviti u pravo vrijeme, na akcijskim prodajama, u pola cijene. Jedna od sretnica Mihaela Galaš, umjesto redovne cijene od 149 kuna platila ih je u pola manje. Neke su djevojke, poput Sare Orak, imale još veću sreću i dobile popularne cvjetne hlače za rođendan.

No, cvijeće nije postalo trend samo na hlačama, već cvjetne uzorke često viđamo i na ostalim komadima odjeće, a u našoj školi učestalo na papučama i majicama. Primijetili smo  da su i neke od naših učiteljica prihvatile cvjetne uzorke. Nekidan smo tako u zanimljivoj cvjetnoj tunici  uočili  našu učiteljicu njemačkog, Karolinu Tomekovec.

Što odjenuti s cvjetnim hlačama?

Ukoliko vas ujutro  muče i problemi što odjenuti uz cvjetne hlače,  u nastavku pročitajte  što, po savjetu iskusnih modnih blogerica s potrala malezensketeme.com, najbolje pristaje uz hlače cvjetnih uzoraka.

Najsigurniji izbor je bijela majica, košulja ili vesta kako bi bijeli gornji dio  ” ohladio” kombinaciju. Za profinjeni izgled, preporuča se npr.  uz cvjetne hlače pastelnih boja, nositi i puderasto-ružičasti sako, a uz hlače tirkiznih boja sako u camel boji (boja devine dlake). Za elegantan izgled uz cvjetne hlače klasičnog kroja pristaju klasične košulje,  fine bluze i salonke. Hrabrije kombinacije su one s gornjim dijelom jarkih boja, a  za ležerne kombinacije uz jednostavne bluze, pristaju sandale na remenčiće, etno nakit i velike torbe. /Mateja Zajec, 8. a; fotografije: S.L./

Mateja- autorica teksta u cvjetnim hlačama
Mateja- autorica teksta u cvjetnim hlačama