Te’Lario (15) ima uspješan posao s gljivama i mlade potiče da se zdravije hrane

0
226
Te'Lario Watkins - dobitnik nagrade "Young Hero" - Izvor: Instagram

Sa 7 godina počeo se zanimati za uzgajanje gljiva, a već pet godina kasnije postao je uspješan poduzetnik i svoje je gljive počeo prodavati vrhunskim restoranima u Ohiju. Te’Lario Watkins prošle je godine navršio 15 godina, a uz školu i posao posvećen je cilju da mladi jedu zdraviju hranu te borbi protiv gladi. Za te je aktivnosti lani dobio nagradu “Young Hero”. Tu nagradu dodjeljuje američka zaklada The Gloria Barron Prize. Zaklada od 2001. svake godine nagrađuje 25 mladih koji su  pozitivno utjecali na ljude u zajednici i okoliš, a Te’Lario je lani izabran za pobjednika zahvaljujući svom projektu The Garden Club Project (Vrtni klub).

Donira dio svog povrća, ali i obilazi restorane te ostatke hrane donira lokalnim bankama hrane

Te’Lario Watkins u dobi od 10 godina – Izvor: Instagram

Kroz svoj projekt Te’Lario nastoji potaknuti mlade da počnu proizvoditi zdravu hranu u svojim dvorištima, društvenim i školskim vrtovima te da se zdravije hrane.  U stvaranju vrta pomogao je i  svojoj školi, a posjećuje i druge škole potičući djecu na uzgoj zdrave hrane. Posvećen je i borbi protiv gladi i bacanja hrane.

U tom cilju udružio se s dvije nacionalne organizacije, “No Kid Hungry” i “Food Rescue U.S.”  Kao član  organizacije “Food Rescue U.S.” s prijateljima posjećuje lokalne restorane te ostatke hrane doniraju u lokalne banke hrane za potrebite.  Potrebitima  donira dio povrća koje uzgaja na svom imanju, a školama i društvenim vrtovima i sjemenje povrća. Na svom imanju povremeno ugošćava grupe vršnjaka s problemima u ponašanju kako bi ih upoznao s vrtlarenjem i podijelio što je naučio o snazi ustrajnosti i pozitivnog stava. /Nika Šantić, 8. a/