Međunarodni dan školskih knjižnica obilježili smo zajedno s predškolcima iz vrtića „Mali Petar“

0
164

Za poklon dobili straničnike koje su izradili učenici trećeg i četvrtog razreda

Vrtićanci susjednog vrtića “Mali Petar” danas su posjetili našu školsku knjižnicu.  U posjet knjižnici došlo je njih 13, predškolci  iz grupe Leptirići, a povod je bio obilježavanje Međunarodnog dana školskih knjižnica. Leptiriće su sa školskom knjižnicom upoznale osmašice Barbara Dvečko i Lucija Srbljinović.

Tijekom susreta osmašice su Leptirićima čitale zagonetke iz slikovnice “Pogodi, pogodi” i pjesme iz slikovnice “Što ću biti kad odrastem”. Leptirići su bili dobri u odgonetanju zagonetki i vrijeme u njihovom društvu nam je proteklo kao tren. Na kraju druženja nagradili smo ih bombonima i čokoladicama, a njihovim roditeljima poslali smo publikaciju “Djeca i mediji”. Našim smo gostima poklonili i straničnike koje su za njih izradili učenici trećeg i četvrtog razreda. Na straničnicima su naši trećaši i četvrtaši pisali riječi vezane uz knjigu i knjižnice i to na engleskom i njemačkom jeziku.

Sličnih susreta s vrtićancima bit će i ubuduće jer je dogovorena trajnija suradnja, ali će se susreti uz čitanje priča ubuduće odvijati u prostorima vrtića. /Barbara Dvečko, 8.a; foto: S. L./