Sedmaši bili na terenskoj nastavi na Plitivčkim jezerima

0
355

U Muzeju Domovinskog rata moglo se čuti zvukove pravog rata

U jednom danu uspjeli smo razgledati Plitvička jezera, naš najveći i najstariji nacionalni park i Muzej Domovinskog rata u Turnju kod Karlovca. Bilo je to u petak 13. 10, kad smo mi sedmaši tamo imali terensku nastavu.

Nekima je najupečatljiviji trenutak posjete Nacionalnom parku bio hodanje po mostovima i vožnja brodom po jezerima, a nekima gledanje slapova i slušanje zvukova goleme snage vode  dok se raspršuje u tisuće kapljica. Posebno nas je oduševio Veliki slap koji ima čak 87 metara i svi smo se željeli slikati ispred njega. 

Naučili smo da se Plitvička jezera sastoje od čak 16 jezera, a vodič nam je  puno pričao o životinjama i biljkama na području NP. Rekao nam je i da  na području NP obitavaju vuk, ris i medvjed. Njih naravno nismo vidjeli, ali zato smo vidjeli puno različitih vrsta riba, guske i patke.

Naše odredište bio je i Muzej Domovinskog rata u Turnju.  Posebno su nas se dojmile interaktivne igre u muzeju. Na jednom su se mjestu mogli čuti  i zvukovi pravog rata. Neki od nas dosta su se zadržali  u kutku za djecu gdje se od slagalica moglo slagati zastave, igrati memory i slične igrice. Dječake je više interesiralo pravo oružje, pogotovo ogromni tenkovi pred kojima smo se svi fotografirali.

Iako smo se dosta nahodali, ovaj nam se dan proveden u prirodi i u Muzeju jako svidio. /Ines Martinek, 7. a, foto: I. M.; Ivona Barčićević, 7.a/