Članovi križevačkog kluba Radnik predstavili našim učenicima taekwondo

0
183
Članovi Taekwondo kluba Radnik Križevci demonstrirali svoje vještine u OŠ Sveti Petar Orehovec

Dollyo chagi – kružni udarac i yop chagi – bočni udarac bili su samo neki od udaraca koje su nam danas u školskoj sportskoj dvorani demonstrirali članovi i  predsjednik Taekwondo kluba Radnik Križevci, Damir Međeral. Ove udarce nisu pokazali kako bi djecu poticali na nasilje već kako bi ih potaknuli na bavljenje ovim olimpijskim sportom.

Na prezentaciji taekwondoa sudjelovalo je stotinjak naših učenika. Oni su između ostalog doznali daj je taekwondo korejska borilačka vještine nastala 40-tih godina dvadesetog stoljeća spajanjem više različitih vještina. Danas je to jedna o najpopularnijih borilačkih vještina koju odlikuju brzina i atraktivne nožne tehnike.

Križevački taekwondo klub djeluje već 25 godina i njegovi članovi postigli su brojne uspjehe, a trenutno imaju i državnog prvaka u kategoriji do 87 kilograma. Antonio Dragašević tu je titulu postigao o ožujku ove godine na seniorskom prvenstvu Hrvatske održanom u Karlovcu.

Na prezentaciji je rečeno da će se taekwondo treninzi organizirati i u našoj školskoj dvorani ukoliko bude dovoljno zainteresiranih. /Ines Martinek, 7. a; foto: I. M./