Sutra zajednički roditeljski sastanak o problemu bacanja hrane

0
433
Autorca plakata - Lucija Vukoić

Gošća sastanka bit će Helena Tomić-Obrdalj, nutricionistica i kreatorica jelovnika za sve škole kojima je osnivač naša Županija

Možda su učenici i roditelji naših učenika uočili ove plakate po školi, a možda i nisu. Ukoliko su samo prošli pored njih i nisu ih pogledali želimo i ovdje napomenuti da su ovi plakati tu kako bi upozorili na problem bacanja hrane u našoj školi.

O tom smo problemu više puta pisali u našem školskom digitalnom listu. Problem bacanje hrane bio je i tema našeg Erasmus+ projekta “Let’s Think Sustainably” (“Misli održivo”) i prošlogodišnjeg eTwinning projekta u sklopu kojeg smo i pripremili spomenute plakate.

Autorica plakata - Lucija Vukoić

Ipak, još uvijek se baca dosta hrane pripremljene u školskoj kuhinji. Zato je u školi dogovoreno da se o tom problemu razgovara na zajedničkom roditeljskom sastanku. Taj će sastanak biti sutra 26. 9. 2023. u 17 sati u školskoj sportskoj dvorani. Gost na sastanku bit će Helena Tomić-Obrdalj, nutricionistica Podravke i kreatorica jelovnika za sve škole kojima je osnivač naša Županija.

Bez značajnog utjecaja roditelja problem bacanja hrane teško je rješiv. Zato se u školi nadaju da će se roditelji odazvati ovom sastanku i tako dokazati da im je stalo da se počne rješavati ova neodrživa situacija zbog koje u otpadu završava na tisuće eura godišnje. /Lucija Vukoić, 8. a/

Autorica plakata – Barbara Dvečko
Autorica plakata – Barbara Dvečko