Sedmaši se nadaju da će učenici prestati lijepiti žvake po klupama

0
215

Posljednjeg dana nastave u sedmim razredima organizirana akcija čišćenja žvaki

-Nije bilo jednostavno. Neke su žvake još svježe pa se rastežu, a neke su stare i tvrde i čvrsto su zalijepljene za površinu klupe. No, bili smo uporni i očistili smo puno žvaki s klupa u učionici kemije. Bilo ih je gotovo na svakoj klupi, a na nekima i dvadesetak – rekao nam je to Gabrijel Kurpez, učenik 7. a, jedan od najmarljivijih učenika u današnjoj akciji čišćenja žvaki.

Slično mišljenje ima i Ivan Ivšak, koji je također vrlo marljivo čistio površine klupa. – Volio bih da učenici naše škole više ne lijepe žvake po klupama jer doista je to mukotrpan posao – rekao je Ivšak.

-Ovu smo akciju organizirali baš kako bi učenici shvatili da je čišćenje žvaki naporan posao. Sad sam se i sama imala prilike u to uvjeriti dok sam ih čistila – istaknula je Karla Hlebić, predsjednica Vijeća učenika i učenica 7.a. Dometnula je kako se nada da će iduće školske godine učenici promijeniti svoje navike oko odlaganja žvakaća i da ovakve akcije više neće biti potrebne.

Dio učenika 7. b čistio je učionice trećeg i četvrtog razreda, a pridružili su im se i četvrtaši. U njihovim učionicama nije bilo toliko nalijepljenih žvaki kao u kemiji.

Podsjetimo, akcije čišćenja organizirane su na poticaj Vijeća učenika, a članovi filmske skupine dokumentirali su prve dvije akcije čišćenja. Kratki dokumentarni film snimili su  s ciljem da potaknu učenike da osvijeste svoje neprimjereno ponašanje i žvake ubuduće odlože u papirić te bace u kantu za otpatke. /Lucija Vukojić, 7.a; foto: S. L./