Naša radijska emisija izvedena na završnoj svečanosti državnog LiDraNa

0
328

Josip Miklečić i Matej Šantić predstavljali školu u Vodicama

Na državnom LiDraNu u Vodicama, održanom od 24. do 26. travnja, Matej Šantić i ja predstavljali smo našu radijsku emisiju “NE BUDITE LIJENI”. Bio je to naš prvi susret s LiDraNom i nismo znali ni da postoji završna svečanost na kojoj se prikazuju literarni, scenski i novinarski radovi koji su dobili ponajbolje kritike od stručnjaka iz povjerenstva. Iznenadili smo se kad nam je mentorica Stojanka Lesički rekla da je naša radijska emisija izabrana za završnu svečanost. Bilo je pomalo stresno izići na pozornicu i pokloniti se pred prepunom dvoranom sudionika LiDraNa. No, bili smo ponosni što su svi oni čuli za našu školu i našu radijsku emisiju o žvakama.

Autori i mentori radijskih emisija s članovima povjerenstva

Iako smo gotovo cijeli drugi dan proveli u slušanju 10 emisija, koje su od ukupno 44 predložene izborile plasman na državni LiDraNo, bilo je to korisno potrošeno vrijeme. Naime, nakon slušanja svake emisije, slijedila je detaljna analiza emisije, a za svaku je povjerenstvo kazalo što je u njima dobro ili manje dobro napravljeno. Slušajući te analize puno se može naučiti. Nama su se osobito korisnim činili savjeti oko korištenja glazbe u emisiji te o nekim malim „tajnama“ kod snimanja kako bi zvuk bio što kvalitetniji.

Stresno je bilo i kad smo morali predstavljati emisiju kolegica iz Varaždina te kad nas  je Ivana Sučić, novinarka Hrvatskog radija snimala za emisiju obrazovnog programa, ali smo zato opušteno uživali  u gledanju pojedinačnih i grupnih scenskih radova. Posebno u nastupu našeg cimera bjelovarčanina Pavla Galića, koji je izvrsno glumio Munchassena. Šteta što LiDraNo ne traje dan duže jer smo imali prilike vidjeti samo nastupe na uvodnoj i završnoj svečanosti. No i taj mali broj nastupa koji smo pogledali naveo nas je da zaključimo da je i osnovna škola mjesto gdje oni koji to žele mogu razvijati svoje umjetničke sklonosti. /Josip Miklečić, 8. a; foto: S. L./

Zajednička fotografija sa svim predstavnicima naše Županije na LiDraNu – OŠ Molve, OŠ Ljudevita Modeca i OŠ “Đuro Ester”