Radijska emisija o žvakama pozvana na državni LiDrano

0
260

Našu radijsku emisiju “Ne budite lijeni” o problemu kojeg u našoj školi imamo sa žvakama, snimili smo još u siječnju. No, zbog pravila LiDraNa nismo je smjeli objaviti. Sada to napokon možemo jer je proces izbora radijskih emisija završen.

Naša je emisija jedna od ukupno 10 radijskih emisija pozvanih na državni LiDraNo u kategoriji osnovnih škola. Državni Lidrano održava se od 24. do 26. travnja u Vodicama. U realizaciji emisije svojim izjavama sudjelovali su mnogi učenici, a novinarski i voditeljski doprinos dali su  Josip Miklečić, Ema Pacur, Lucija Peklić i Nika Šantić. Mentorica radijske sekcije je Stojanka Lesički. Emisiju možete poslušati na platformi SOUNDCLOUD.

U travnju nastavljamo s akcijom čišćenja žvaki po razredima. Ovu je akciju pokrenulo Vijeće učenika, a prva akcija čišćenja održana je u knjižnici. Žvake su čistili učenici 8. a razreda. Prema procjenama s klupa u knjižnici sastrugano je petnaestak dekagrama sasušenih žvaki. Bilo ih je gotovo ispod svake klupe. /Uredništvo/