Naš učenik Fran Tukša sudjelovao  na “Kiepachonovaciji”

0
298

Manifestacija je posvećena inovatoru rođenom u Križevcima

Danas je u Razvojnom i tehnološkom parku održana izložba inovacija pod nazivom “Kiepachonovacija” na koju sam i ja bio pozvan. Za izložbu sam pripremio pano s podatcima iz života Marcela Kiepacha. Na samom otvorenju ukratko sam prezentirao sve što sam istražio o obitelji Kiepach i izumitelju Marcelu koji je rođen u Križevcima. Nakon toga sam cijelo popodne bio na raspolaganju mnogobrojnim grupama učenika koje su dolazile. 

Najprije sam imao jako veliku tremu  jer sam tolikoj djeci i srednjoškolcima  morao pričati i odgovarati na njihova  pitanja, ali kako je vrijeme prolazilo i ja sam bio sve sigurniji i opušteniji.

Ukoliko sam dobro brojao, bilo je oko 12 grupa djece iz osnovnih i srednjih škola koja su posjetila izložbu inovacija.

Na izložbi su sa svojim radovima sudjelovali učenici iz Osnovne škole “Vladimir Nazor”, Srednje škole “Ivan Seljanec” te Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga. Sudjelovali su i studenti Visokog gospodarskog učilišta te predstavnici tvrtke Codel, Križevačkog poduzetničkog centra, Udruge P.O.I.N.T. i Udruge inovatora Fakulteta strojarstva i brodogradnje.

Obišao sam i pregledao sve radove i sve mi se jako svidjelo. Za sudjelovanje sam dobio zahvalnicu, a sa mnom su bili učiteljica Emina Baričević i razrednik Darko Kožar. /Fran Tukša, 6.a; foto: Mihaela Tukša/