UEFA Champions league – za sličice Joška Gvardiola plaća se i po 60 kuna

0
578

Sličice se mogu mijenjati i u Udruzi skupljača sličica

Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru je završilo, ali skupljanje sličica UEFA Champions league traje i dalje. Ustvari otkako je naša reprezentacija osvojila brončanu medalju, u našoj školi interes za sličice je još i veći. Pogotovo za neke igrače. Joško Gvardiol je najtraženiji od naših igrača i postiže najveće cijene.  Uz njega jedan od najtraženijih je i golman Dominik Livaković. Dok su od stranih igrača najtraženiji Neymar, Gavi i Dušan Vlahović.

Dobro ste pročitali, sličicama se i trguje, a za Gvardiola djevojčice daju i više nego dječaci. Prije koji dan u školi se pričalo o postignutoj cijeni od 60 kuna za sličicu Joška Gvardiola. Sličice i mijenjamo, ali cvjeta i trgovina sličicama. Neki učenici u našoj školi uspješni su u prodaji i navodno su već zaradili stotinjak kuna na prodaji sličica.

No, naši prodavači sličica u školi su “sitne ribe” jer kako smo pročitali  na portalu mojfaks.dnevnik.hr u Argentini su u listopadu ljubitelji nogometa stajali u redovima da bi kupili sličice nogometaša. U Argentini je i vlada morala intervenirati zbog nestašica sličica. Jedan se argentinski vlasnik dviju uličnih trgovina stripova i sličica pohvalio da je prodao 2000 paketića sličica u jednom danu. Naravno, kod njih je sličica Messija najskuplja, a navodno se njegova sličica “ispod pulta” nudila za 300 eura. U Argentini se za taj iznos moglo kupiti 300 paketića sličica. U Argentini su se u prodaji pojavile i lažne sličice.

U našim trgovinama paketić sličica košta 7,00 kn, a u album treba zalijepiti ukupno 670 sličica. Dakle, kad bi bilo sreće i da svaki puta u paketiću dobijemo različite igrače, za cijeli album bi trebalo izdvojiti 1039,00 kuna.  No, teško je da će netko biti baš takav srećković. Na portalu  Novi list  pročitali smo da je stručnjak za financije Kieranu Maguireu, izračunao da bi za sve sličice trebalo izdvojiti oko 7 000,00 kuna.

Nismo doznali je li netko u našoj školi uspio skupiti sve sličice, ali zato smo pronašli informacije o mogućnostima razmjene sličica. Sličice se npr. mogu mijenjati putem Facebook grupa za mijenjane sličica:  Grupa 1 i Grupa 2. Mogu se mijenjati i na specijaliziranoj stranici za mijenjanje sličica laststicker. Pretražujući internet doznali smo da u Hrvatskoj postoji i Udruga skupljača sličica. Udruga se zove „IMAM-IMAM-NEMAM“   Oni još od 5. 9. 2022.  svaki ponedjeljak od 17 sati organiziraju razmjene sličica u prostoru udruge u Savskoj 150. Na njihovoj mrežnoj stranici piše da će se razmjena  organizirati  sve dok bude  interesa.  /Fran Tukša, 6.a; foto: F. T./