Uz Dan ljudskih prava osmaši sudjelovali u kvizu s učenicima iz Italije i Grčke

0
274
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pobjednik kviza je naš učenik Mihael Đuran

S djecom iz škola iz  Torina (Italija)  i Kalamate (Grčka), našim partnerima u Erasmus+ projektu “Rights now”, jučer smo igrali Kahoot kviz na temu ljudskih prava.  Pitanja su se odnosila na  Opću deklaraciju o ljudskim pravima. Ta nam tema nije bila nepoznata jer smo imali radionicu o Deklaraciji, ali kviz je bio na engleskom te nismo bili brzi kao što bi to bilo da je kviz bio na hrvatskom.  Ipak, tri naša učenika odgovorila su točno na sve odgovore, a njih četiri imala su 90 posto točnih odgovora. Pobjednik kviza bio je naš Mihael Đuran. Na drugom mjestu bio je tim iz Grčke, oni su igrali zajedno zbog tehničkih poteškoća, a treći je bio Antonio Fintić.

Na početku naše video-konferencije  predstavili su se naši te grčki i talijanski učenici koji će krajem veljače 2023. sudjelovati na mobilnosti u Torinu. Žao nam je što nismo upoznali njemačke partnere. Oni nisu sudjelovali u kvizu jer se neposredno prije održavanja kviza u njihovoj školi oglasio požarni alarm pa su svi morali izići iz škole.

Ovu našu prvu video-konferenciju u projektu posvetili smo obilježavanju Dana ljudskih prava. Taj se dan obilježava 10. 12., ali ove godine pada u subotu pa smo mi to učinili prije. Napomena za one koji nisu još učili o Općoj deklaraciji o ljudskim pravima, Deklaracija je usvojena na Općoj skupštini Ujedinjenih naroda  10. 12. 1948. i zato je 10. prosinac posvećen obilježavanju ljudskih prava. /Josipa Jelak, 8. a; foto: S. L./