Nika Futač i Mateja Majerić nastupile na Festivalu dječje kajkavske popevke

0
331

Kako smo Nika i ja završile u Zlataru

Nika Futač i ja nastupile smo na Festivalu dječje kajkavske popevke u Zlataru 2.10.2022., a pratila nas je učiteljica Emina Baričević i naši roditelji. Izvodile smo pjesmu Trantičica koju smo nas dvije uglazbile. Pratio nas je Tamburaški orkestar Hrvatske radiotelevizije pod ravnanjem Siniše Leopolda, a nastupale smo s još 16 drugih škola koje su se prijavile.

Nika Futač, učiteljica Emina Barićević i Matea Majerić – nastup u Zlataru

Vraćanjem u 4. razred ispričat ću vam kako je do toga uopće došlo. Trebala je početi nastava matematike. Niki je bilo dosadno čekati učiteljicu da dođe i pregleda nam zadaće.  Počela je pucketati prstima i tiho pjevati, a ja k’o ja, volim skladati i pjevati pa sam joj se pridružila. Mi smo se toliko zapjevale da nismo čule učiteljicu da je došla. Pitala nas je što radimo i čija je to pjesma. Mi smo joj odgovorile da se pjevanjem i stvaranjem vlastitog ritma zabavljamo. Tada nam je rekla za Festival kajkavske popevke i pitala nas je želimo li se prijaviti. Nika i ja smo odmah pristale. Zajedno smo odabrale tekst, učiteljica je zapisala našu skladbu, prijavila nas je i čekale smo odgovor. Za nekoliko dana dobile smo neočekivan ulaz u finale. Kada sam ja to vidjela u poruci na maminom mobitelu potekle su mi suze radosnice.

U tjednu prije nastupa Nika i ja smo s učiteljicom išle smo na probu u Zagreb na HRT. Bila sam jako, jako sretna. Kada smo ja vidjele kolika je to zgrada ostale smo u šoku! Nakon probe s orkestrom u studiju Mozart Hrvatskoga radija, meni su se još uvijek tresle noge. Da ne bismo išle doma gladne, naša draga učiteljica nas je odvela u McDonalds da se okrijepimo nakon napornog rada.

Nastup u Zlataru je bio uzbudljiv i nimalo lagan! Bile smo sedme po redu. Najavili su nas kao predstavnice Koprivničko-križevačke županije. Imale smo tremu, ali smo dale sve od sebe, jer nije lako pjevati u mikrofone dok te prati takav orkestar.

Nakon naših nastupa pjevao je Bojan Jambrošić. Meni je bilo jako zanimljivo slušati kako je pjevao. Bilo je kao da sam srela svojeg hrvatskog idola! Nakon svega, na pozornicu smo išli svi učenici i uz pratnju orkestra smo otpjevali pjesmu Zlatarski kraj koju smo tamo naučili. Bilo je to sve skupa jedno divno iskustvo za pamćenje! /Matea Majerić 5.a; foto: Emina Baričević/

Zanimljivo nam je bilo da je i naša učiteljica kao djevojčica u 6.,7. i 8. razredu nastupala u Zlataru sa svojim skladbama kao mi dvije sada.

Nastupale smo u narodnim nošnjama našega kraja koje nam je posudio KUD Prigorec iz Svetog Petra Orehovca.