Otpočele filmske radionice u suradnji s Udrugom Blank

0
289
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Naše sinopsise trebamo doraditi  za narednu radionicu

U novu filmsku avanturu krenuli smo u subotu (24. 9.) na radionici koju su vodili Saša Poštić i Luana Muškić, članovi zagrebačke Udruge Blank. U suradnji s njima snimit ćemo igrani film, a na ovoj prvoj radionici razvijali smo ideje za igrani  film.

Osobito zabavno bilo je u dijelu radionice kad smo komentirali ideje za filmove. Najčešće se za riječ javljao naš kolega Gabrijel Kurpez, koji je uočio dosta slabih točki u pojedinim idejama. No, nije bio jedini, skoro svi,  od nas ukupno 18 koliko nas je sudjelovalo na radionici,  uključivali su se i komentirali nelogičnosti u pojedinoj ideji. Od voditelja smo dobili pohvale i oni su rekli da je to pravi put za izradu dobre filmske priče. Na radionici smo naučili da se sažet nacrt za film zove sinopsis, a scenarij je detaljno razrađena filmska priča s opisima likova, njihovim postupcima, dijalozima, opisom ambijenta….

Radionicu vode Saša Poštić i Luna Muškić iz Udruge Blank iz Zagreba

Za idući sastanak dobili smo zadatak doraditi  naše sinopsise  u skladu s primjedbama naših kolega i voditelja. Tad ćemo ponovno komentirati naše uratke, a na idućoj radionici bismo trebali  odabrati najbolju ideju. Na temelju odabrane ideje dalje ćemo  razraditi scenarij, izabrati glumce….

Ima tu još puno posla, ali  nadamo se da ćemo se i narednih  nekoliko subota dobro zabavljati i snimiti zanimljiv igrani film. / Lucija Srbljinović, 7.a; foto: S. L./