Igre, ples i suze posljednjeg dana Erasmus+ mobilnosti

0
348
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Doista smo se dobro zabavljali igrajući stare igre koje su odlično pripremile učiteljice Mirjana Mekovec i Ljiljana Picig

Naš španjolski prijatelj Angelo pao je na samom cilju, ali zahvaljujući svojim dugačkim skokovima donio je pobjedu svojoj ekipi u igri trčanja u vrećama koju smo posljednjeg dana Erasmus+ S.O.S mobilnosti  održali u našoj školi.  Osim skakanja u vrećama po osmijehu na licu naših prijatelja i žaru kojim su se natjecali vidjelo se da su uživali i u svim ostalim igrama: trckanju, igranju s krpenjačom te nošenju jajeta na žlici. U ovoj posljednjoj igri svi smo  od početka bili oprezni kako nam jaje ne bi ispalo, no pri kraju se trčalo pa je nekoliko jaja završilo na podu.  Srećom da su bila kuhana. Doista smo se dobro zabavljali igrajući te stare igre koje su odlično pripremile učiteljice Mirjana Mekovec i Ljiljana Picig.

Pobjednički tim starih igara

Posljednjeg dana druženja s našim prijateljima pokazali smo im našu školu i upoznali ih s učenicima predmetne nastave, a zatim smo na internetu pretraživali informacije o phishingu kako bismo pripremili prezentacije. U školskoj knjižnici čitali smo priče o krađi online identiteta koje smo uoči mobilnosti pisali u sklopu istoimenog natječaja. Za najbolju priču izabrali smo priču našeg prijatelja iz Rumunjske,  Gabriela Sandua. On je nagrađen e-čitačom, dok su Naomi Edereho  iz Finske te Filipa Gonçalves iz Portugala osvojile drugu i treću nagradu.  

Rumunjski učenik Gabriel Sandu – pobjednik nagradnog natječaja “Netko mi je ukrao online identitet i…”

Tog posljednjeg dana našeg druženja još smo imali  kratku priredbu koju su organizirale učiteljice Ivana Šiković i učiteljica Silvija Ognjan Podolski. Naši su  učenici pokazali kako pjevaju i plešu te kakvi  su spikeri na engleskom jeziku u “specijalnim TV vijestima HRT-a”.

Energiju za posljednju aktivnost, ples u Vartogasnom domu, dala nam je odlična večera, koju je kao i ručak, pripremio tim predvođene našom kuharicom Ančicom Kos. Sami smo birali glazbu te je bilo pjesama iz zemalja svih Erasmu+ timova, jedno vrijeme i naš hrvatski drmeš. Uz nas učenike rasplesale su se i učiteljice predvođene trima učiteljicama iz Španjolske, izvrsnim plesačicama koje su najduže izdržale brze ritmove pjesama koje smo birali.

Na oproštajnoj večeri predstavnik Općine  Kristijan Vlah  uručio je nama i našim Erasmus+ gostima čokolade i majice s logom projekta. Na kraju kao uvijek na rastancima Erasmus+ timova bilo je suza. Tko je najviše plakao neka ostane tajna, ali srećom bit će još  prilika za druženja  uživo s našim prijateljima jer u sklopu S.O.S projekta slijede nam još tri mobilnosti. Prva će biti u Poljskoj, a onda još slijede Španjolska i Rumunjska. /Amadea Bošnjak, 8. a/

Više fotografija s posljednjeg dana Erasmus+ mobilnosti dostupno je u priloženom foto filmu.

Predstavnik Općine Kristijan Vlah uručio je poklone sudionicima Erasmus+ mobilnosti
Učiteljice Ljiljana Picig i Mirjana Mekovec vodile su stare igre