Idući tjedan domaćini smo Erasmusovcima iz pet zemalja

0
404

Ove školske godine imamo čak 6 učeničkih mobilnosti

Idući tjedan započinje ovogodišnja sezona Erasmus+ mobilnosti za našu školu. Tijekom ove školske godine imat ćemo čak 6 učeničkih mobilnosti,  a mi smo domaćini prve u sklopu Erasmus+ S.O.S. projekta.

U goste nam dolaze timovi iz Finske, Poljske, Portugala, Rumunjske i Španjolske. Naš školski Erasmus+ tim pripremio je mnoštvo aktivnosti, a mi sudionici s nestrpljenjem ponajviše iščekujemo flesh mob na temu sigurnosti na internetu jer u takvoj aktivnosti nismo nikad imali prilike sudjelovati. Zasad samo znamo da će se odvijati na Trgu bana Jelačića u Zagrebu i da su rekviziti za ovu aktivnosti kamenje i špaga spremni. Što se od nas očekuje doznat ćemo već u ponedjeljak u 18 sati kad imamo prvu probu s dramskom pedagoginjom Ksenijom Rožman u Centru za mlade Ribnjak.

Veselimo se druženju s našim europskim vršnjacima tijekom cijelog tjedna, a pogotovo druženju u našoj školi koje je planirano za petak 16. rujna.

Naredna mobilnost predviđena je za kraj listopada (31. – 4.11. 2022.), a odvijat će se u Grčkoj u sklopu novog KA121 projekta Rihgts now!

Mobilnost u Poljskoj planirana je za prosinac (12.12. – 16. 12. 2022.), a ta je mobilnost dio  S.O.S. projekta, kao i mobilnost planirana za ožujak (13. 3. – 17. 3. 2023.). Mobilnost u Italiji također će vjerojatno biti u ožujku u Italiji, a ta je mobilnost dio KA121 projekta Rihgts now!

Posljednja  šesta učenička mobilnost održat će se u Rumunjskoj (8.5. – 12. 5. 2023.). Tijekom ove školske godine planirane su mobilnosti i za nekoliko naših učitelja. Oni će ići na tečajeve i job shadowinge, no o tome u nekom narednom članku. /Karla Kos, 8.a/