HomePovećaloZbog sanacije parketa  odgođena nastava tjelesnog u novoj sportskoj dvorani

Zbog sanacije parketa  odgođena nastava tjelesnog u novoj sportskoj dvorani

Problem su upojni bunari

Današnji dan s nestrpljenjem smo očekivali još od 29. lipnja kad je bilo svečano otvorenje školske sportske dvorane. Naime, danas drugog dana nove školske godine otpočinje nastava po planiranom rasporedu, a to uključuje i satove tjelesnog. Baš nastavi tjelesnog najviše smo se veselili jer smo očekivali da ćemo tjelesni imati u novoj sportskoj dvorani. No, nažalost ništa od toga. U našoj lijepoj dvorani opet su majstori.

U školi smo doznali da je razlog odgode štete koju je nanijela poplava.  Naime, 2. kolovoza padala je obilnija kiša te je došlo do zapunjavanja upojnih bunara za oborinske vode. Upojni bunari nisu mogli prihvatiti svu količinu vode te je došlo do poplave u prostoru svlačionica i dijela sportske dvorane. Namočila se  kamena vuna ispod parketa te je u nekim dijelovima dvorane došlo do blagog izdizanja parketa. Voda je oštetila i nekoliko vrata  i zidova u svlačionicama.

Oštećenje parketa najveći je problem, a izgledno je da će radovi na sanaciji dvorane trajati minimalno dva mjeseca. Nadamo se da se će se završiti prije zime kako ne bismo opet morali nastavu tjelesnog održavati u našem hodniku od tridesetak kvadrata. /Valerija Puškar, 8.b; foto: S. L./

Must Read