34. Sajam knjiga

0
277

U sportskom centru “Boris Trajkovski”  od 3. do 9. 5.  održan je 34. Sajam knjiga. Mi učenici 9. razreda OŠ Lazo Angelovski posjetili smo Sajam 7. 5. u pratnji naše učiteljice učiteljice makedonskog jezika Blagice Angelovske.

Sajam knjiga jedna je od najznačajnijih kulturnih manifestacija u zemlji. Okuplja brojne  domaće i strane autore suvremenih i klasičnih književnih djela, stručne znanstvene i beletrističke literature, udžbenika i školskih udžbenika, enciklopedija te knjiga o kulturi i umjetnosti.

Unatoč tome što je bio treći dan sajma, bilo je mnogo ljudi i poznatih književnika, no knjiga nije nedostajalo. Ovaj događaj uvijek bio je doživljaj za ljubitelje knjiga, a posebno ove godine jer se zbog pandemije godišnji sajam knjiga nije održavao dvije godine zaredom.

Mi učenici 9. razreda škole “Lazo Angelovski” s  entuzijazmom, radoznalošću, radošću i zanimanjem obilazili smo izdavačke kuće i pregledavali izložene knjige. Inainteresirali smo se  za sadržaj i razgovarali s raspoloženim knjižarima. Tražili smo ih i savjete koju knjigu kupiti za čitanje u slobodno vrijeme.

Na sajmu su bili i neki od najpoznatijih makedonskih književnika. Među njima i naš profesor makedonskog jezika Duško Trifunovski. On je vodio štand literatura.mk. Uočili smo i glumca i književnika Igor Džambazova te Elizabetu Bakovsku i Sashu Dimoskog.  Bakovska i Dimoski promovirali su svoju najnoviju knjigu – Pišem priču u svojoj glavi…“ /Autor: Gorjan Azmanov (9-1); foto: G.A./

Izvorni članak objavljen je u školskim digitalnom listu  L.A. IN-formator