Međunarodni dan materinskog jezika u školi “Lazo Angelovski”

0
147

Prošle godine, 21. veljače – Međunarodnog dana materinskog jezika, naša škola OOU Lazo Angelovski raspisala je literarni natječaj na temu: “Milost prema materinjem jeziku – naša dužnost i sveto pravo”. Na ovom natječaju sudjelovali su učenici od 3. do 9. razreda i  to u dvije kategorije: poezija (za učenike od 3. do 5. razreda) i prozni tekst (za učenike od 6. do 9. razreda). Zbog online nastave i situacije s korona virusom, događaj je prošle godine održan online na platformi Microsoft Teams, a ove godine ponovno je održan za nastavnike i predstavnike svih odjela naše škole.

U kategoriji od 3. do 5. razreda pobjednici u 2021. godini su:

1. mjesto: Marija Kuzmanovska 5. razred (sada 6. razred)

2. mjesto: Jakov Pavlovski 4. razred (sada 5. razred)

3. mjesto: Lana Nastevska 3. razred (sada u 4. razredu)

U kategoriji od 6. do 9. razreda pobjednici su bili

1. mjesto: Veronika Ilijevska Toskovska 6. razred (sada 7. razred)

2. mjesto: Aleksandar Cvetkovski 6. razred (sada 7. razred)

3. mjesto: Vanesa Dimovska 7. razred (sada 8. razred)

Dana 21. veljače 2022., na Međunarodni dan materinskog jezika, u holu škole održano je čitanje nagrađenih radova. Čitali su članovi  dramske sekcija. Manifestacija je započela kratkim predstavljanjem najistaknutijih makedonskih književnika, preporoditelja i prosvjetnih djelatnika.

Prezentaciju su pripremili učenici 9-1 razreda. Zatim je ravnateljica škole održala kratki govor i pozvao pobjednike da preuzmu svoje nagrade. Nakon dodjele nagrada, nekoliko članova dramske sekcije održalo je kratku predstavu čija je poruka bila važnost materinjeg  jezika.  Nakon ovog nastupa svi nagrađeni su pročitali svoje radove u kojima su iskazali ljubav, poštovanje i dostojanstvo makedonskog maternjeg jezika. /Autor: A. Grivčevska (9-1); foto: A. G./

Izvorni članak objavljen je u školskim internetskim digitalnim novinama L.A. IN-fortmator