Ines Martinek najčitateljica bibliobusa u kategoriji viših razreda

0
339
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Najčitateljica  je već četvrtu godinu zaredom

Ines i Mateo Martinek na dodjeli nagrada najčitateljima u Gradskoj knjižnici Križevci

Ines Martinek, naša kolegica iz 5. a razreda, dobitnica je priznanja za najčitateljicu u kategoriji viših razreda korisnika bibliobusa. Priznanje  joj je dodijeljeno u ponedjeljak (14. 2.) u Gradskoj knjižnici u Križevcima, a osim priznanjam nagrađena je  i s četiri knjige. Ines je priznanje za najčitateljicu dobila četvrtu godinu zaredom, a ove godine po prvi puta nagrađen je i njen brat Mateo Martinek. Mateo je nagrađen u kategoriji korisnika bibliobusa nižih razreda. Upravo bratu Ines ponekad voli prepričati što je pročitala pa je tako i njega zarazila čitanjem.

Ines nam je ispričala da je prošle godine u bibliobusu posudila oko 100 knjiga. Najdraža knjiga joj je “Družba Pere Kvržice”, a rado posuđuje  i enciklopedije jer iz njih doznaje različite informacije o svijetu i životu.

Ponekad joj knjige preporuči knjižničar bibliobusa Igor Kuzmić. On sa svojim kombijem punim knjiga pred našu školu svraća svaki drugi utorak od 12.00 -13.15.

Osim u biblibobusu Ines posuđuje knjige i u školskoj knjižnici jer ona je jedna od onih koja doista voli čitati i čita gotovo svaku večer. Preporučuje i svima drugima da čitaju jer kako kaže Ines, “čitanjem knjiga učimo puno novih stvari i poboljšavamo svoje čitanje”. /Ivona Baričević, 5.a; foto: arhiva I.M. i S.L./