EU kutak – platforma za učenike i učitelje

0
221

Upoznavanje Europe  na zabavan način uz mnoštvo igrica

Za sve one koji vole igrice i kvizove na internetu EU Kutak za učenje je idealno mjesto. Na ovoj platformi na zabavan način može se doznati mnoštvo informacija o funkcioniranju Europske unije, ali i zemljama koje čine EU.

Npr. kroz igricu Pronađi znamenitosti može se doznati koje su to znamenitosti po kojima su čuvene pojedine zemlje u EU. Kroz igricu Pronađi zastave moguće je upoznati zastave svih zemalja EU.

Igrica Istražimo Europu upoznat će igrače s istraživačima, umjetnicima, običajima, popularnim sportovima…. u zemljama EU. O načinima uštede energije može se više doznati kroz Kviz o klimi

Puno je još različitih igrica i kvizova, ali i društvenih igara, slikovnica koje se u PDF formatu mogu preuzeti na svim jezicima EU te ih čitati na računalu ili ih isprintati. Na platformi se mogu naći i bojanke za najmlađe i igrica s uputama kako npr. napraviti žabicu ili kokoš od papira, ali ima različitih video zapisa. Za one starije od 12 godina preporučamo animiranu seriju Digitalni istraživači.

Ova platforma namijenjena je i učiteljima. Oni  na njoj mogu pronaći nastavne pripreme za rad s učenicima. U našoj školi osmaši ove školske godine upoznaju EU uz pomoć  Programa Škola ambasadora.

Do svih sadržaja na platformi može se jednostavno doći pretražujući popularne teme ili se pak sadržaje može birati po  tipu materijala (igra, kviz, strip, brošura, nastavni materijali….) ili kroz popularne teme. /Lara Trušček, 7. b; fotografije preuzete s platforme Kutak za učenje/