HomePovećaloBaka Prase godinama vrijeđao Youtubericu Kiku koja je navodno počinila samoubojstvo...

Baka Prase godinama vrijeđao Youtubericu Kiku koja je navodno počinila samoubojstvo zbog cyberbullyinga

Uz školu i roditelji su ti koji trebaju savjetovati i poučavati svoju djecu što je vrijedno njihove pažnje na internetu

Je li doista srpska Youtuberica Kristina Đukić, poznata pod nadimkom Kika, počinila samoubojstvo (8. 12.)  zbog cyberbullyinga (nasilja na internetu) policija još istražuje. Također i to jesu li kontraverzni Youtber Baka Prase i njegovi mrzilački komentari upućeni Kiki utjecali na njeno samoubojstvo. Da bi utvrdila moguću vezu između Kikinog samoubojstva i uvreda Bake Praseta, srpska policija je utjecajnog Youtubera  prije dva dana privela na ispitivanje.  

Baku Praseta prati 1,98 milijuna pretplatnika na Youtubeu. Među njima je i  mnogo mladih iz Hrvatske. Svi koji ga prate znaju da je preminuloj Youtuberici 2019. “posvetio” pjesmu “Jel te nije blam”. Tek nakon smrti mlade Youtuberice  tu je pjesmo uklonio s Youtbea. Iako u spomenutoj pjesmi ne spominje njeno ime, da ismijava baš nju tvrdi se i u članku  portala Index.hr. U tom članku piše i da je na hrvatskom Youtubu ta pjesma Bake Praseta bila  najslušanija u listopadu 2019.  

Neka djeca su na mobitelima dok roditelji spavaju

Za ovaj tragični slučaj mlade srpske Youtuberice, i druge slične u svijetu te za hejterske pjesme poput spomenute, mnogi roditelji vjerojatno niti ne znaju. Možda  ne znaju da i mnogo drugih Youtubera, pa i naših hrvatskih, svoje sadržaje temelje na izazivanju sukoba s drugim Youtuberima, vrijeđanjima, psovkama, neprimjerenim prenkovima i raznim bizarnostima.  Zato i pišemo o ovom slučaju.

Dok  djeca sama ne  shvate da je praćenje takvih sadržaja samo gubljenje vremena koje na njih može štetno utjecati, i roditelji su ti koji trebaju savjetovati i poučavati svoju djecu što je vrijedno njihove pažnje, a što nije. Također i postavljati granice provođenja vremena na internetu.

Nažalost u školama, pa i našoj,  brojna djeca govore da često do jutarnjih sati na svojim mobilnim uređajima  igraju igrice ili prate neke druge sadržaju dostupne na internetu dok njihovi roditelji spavaju.

U školama koliko god se trudili bez pomoći roditelja ova se bitka ne može dobiti.  /Stojanka Lesički, odgovorna urednica “Klinčeka”/

Must Read