Aplikacija bira idealni outfit iz tvog oramara

0
536

Potrebno je samo fotografirati odjeću koju posjeduješ

Svi oni koji se ujutro dvoume  što odjenuti više ne trebaju tražiti savjet od prijateljice ili ukućana već mogu to učiniti na suvremeni način. Za pomoć se mogu obratiti aplikaciji za slaganje odjevnih kombinacija. Danas ih već ima puno, a ideje za takva rješenja začetke su imale u filmskoj industriji 90-ih godina prošlog stoljeća.

Npr. u filmu Clueless glavna glumica Cher imala je digitalni ormar koji joj je slagao odjevne kombinacije. Razvojem tehnologije ova filmska ideja u  21. stoljeću doista je postala moguća. Jedna od prvih aplikacija, namijenjena  kombiniranju odjevnih kombinacija bila je  Swivel. Portal fashion.hr piše da je Swivel aplikacija  razvijena 2013. godine radi e-trgovine. Aplikacija funkcionira tako što kupci preko web-kamere mogu vidjeti vizualni primjer odjevnih predmeta na njima samima, bez ikakvog isprobavanja.

No, danas već postoje brojne aplikacije za  kombiniranje stvari iz vlastitog ormara. U ovom članku mi ćemo izdvojiti nekoliko popularnih i besplatnih aplikacija. Također i mjesta s kojih se te aplikacije mogu preuzeti. Moguće je preuzeti aplikacije namijenjene za IPad i IPFone uređaje.

Smart Closet je vrlo jednostavna aplikacija. U nju treba unijeti fotografije odjeće iz svog ormara, a ostalo odrađuje aplikacija. U njenom opisu piše da je namijenjena i za muške ormare ta da automatski uklanja pozadinu fotografija. Samrt Closet aplikaciju moguće je preuzeti ovdje.

Smart Closet – izvor Smart Closet

Purple Outfit Planner je aplikacija također namijenjena za ženske i muške ormare. Izbacuje nekoliko mogućih kombinacija, a kretanjem lijevo desno moguće je izabrati željenu od ponuđenih.  Purple Outfit Planner  aplikaciju moguće je preuzeti ovdje.

Cladwell  na engleskom znači dobro odjeven i navodno baš to omogućava ova aplikacija. Ona omogućuje i izradu kombinacija na temelju vašeg ukusa, odnosno prilagodit će kombinacije vašem osobnom stilu. Omogućuje i povezivanje s prijateljima radi razmjena iskustva i savjeta o stilu odjevanja. Cladwell aplikaciju moguće je preuzeti  ovdje. /Iva Beloša, 6. b; fotografije preuzete s interneta/

Caldwell aplikacija – izvor Caldwell