HomeO namaTim  Klinčeki 2 pobijedio u jednom od tri kola debatnog natjecanja

Tim  Klinčeki 2 pobijedio u jednom od tri kola debatnog natjecanja

Natjecali su se članovi školskih debatnih klubova iz cijele Hrvatske

Jedna, ali slatka pobjeda  od tri moguće rezultat je prvog natjecanja u debati za tim Klinčeki 2. Natjecanje je održano online u subotu 28. 11. u organizaciji Hrvatskoga debatnog društva, a debatiralo se na  temu  “ Treba li zabraniti serije koje prikazuju kriminalce kao glavne likove”.

Natjecanje u debati – tim Klinčeki 2 protiv Šestice

Uzbuđenje je bilo na vrhuncu kad smo mi iz tima Klinčeki 2 saznale da smo pobijedile  u prvom kolu debate u kojoj smo  zastupale negaciju. Debatirale smo protiv tima Šestica 1. Nismo uspjele doznati iz koje su škole naše protivnice, ali znamo da su tim sačinjavale Leona, Marta i Lara.  Sutkinja Iva Šimundić, istaknula je nakon naše pobjede da smo imale dobre argumente. Posebno nas je pohvalila za spomenute primjere nasilnih crtića.

Naš stav, da se ukidanjem serija s nasilnim sadržajem neće riješiti problem gledanja nasilnih sadržaja,  afirmacijska ekipa nije uspjela pobiti te je  sutkinja Iva Šimundić naš tim  u sastavu Amadea BošnjakKarla Kos i Antonela Koretić proglasila pobjednicama tog prvog debatnog kola.

U narednom kolu zastupali smo afirmaciju i tu nismo bili tako uspješne kao ni u posljednjem trećem kolu kad smo ponovno kao negacijski tim za protivnike dobile puno iskusniji tim.

Za ovo naše prvo natjecanje u debati pripremale smo se dva tjedna. Na natjecanju su sudjelovali debatanti iz školskih klubova iz cijele Hrvatske, a većina njih su već iskusni debatanti. Mi kao početnice zadovoljne smo svojim prvim nastupom i iskustva koja smo stekle na ovom natjecanju iskoristit ćemo da se naredni puta još bolje pripremimo.

Tim Klinčeki 1 natjecao se u sastavu Lorena PoljakElizabeta Truščec i Karla Ledinski. Mentorica oba tima je voditeljica debatnog kluba, učiteljica hrvatskoga jezika Ivana Svrtan. /Amadea Bošnjak; foto: S. L./

Debatni tim Klinčeki 2 – Karla Kos, Amadea Bošnjak i Antonela Koretić
Debatni timovi Klinčeki 1 i 2 s mentoricom Ivanom Svrtan
Debatni tim Klinčeki 1 – Elizabeta Truščec, Lorena Poljak i Karla Ledinski

Must Read