HomeGost urednikŠestaši učili prvašiće programirati u Scratchu

Šestaši učili prvašiće programirati u Scratchu

Učenici prvog i šestog razreda škole  “Mihai Eminescu” iz Alexandrie (Rumunjska) sudjelovali su u natjecanju “Matematika i Scratch”. Natjecanje je održano online od  5. do 7. listopada 2021. u sklopu europskog događanja “Zajedno programiramo”. To događanje  financira Techsoup udruženje, a organizator natjecanja u našoj školi  bila učiteljica Corina Voicu Popescu.

Naši šestaši tri godine su učili programirati kroz Erasmus+ projekt “Škola programiranja, susret robota” i sad je došlo vrijeme da svoje znanje prenesu na mlađe kolege.

Prvi dan učenici šestog razreda bili su treneri prvašićima, pomažući im da naprave Scratch račun i shvate osnove programiranja.  Zatim im je prikazana im je jednostavna matematička igra. Ta igra  uključivala je  jednostavno zbrajanje i oduzimanje. Nakon što su mali programeri  shvatili kako Scratch funkcionira i kako napraviti jednostavan projekt, raspoređeni su u grupe i svakoj je grupi  dodijeljena posebna online soba pomoću značajke Google Meet Breakout Room.

Nakon 3 dana njihova je igra bila završena i svima su pokazali kako su je napravili. Djeca iz prvih razreda jako su uživala u druženju sa svojim mentorima šestašima i rado bi se zajedno družili u sličnoj aktivnosti! /Bogdan Paunica, VI A/

Izvorni članak objavljen je u digitalnom školskom listu MEDIAGENER@TION.

Must Read