HomePovećaloRazmišljaj održivo - skupljaj čepove i papir i pomogni djeci Afrike

Razmišljaj održivo – skupljaj čepove i papir i pomogni djeci Afrike

Čepove u školu treba donijeti u srijedu 15. 12., a papir u petak 17. 12. – razred koji sakupi najviše papira i čepova bit će nagrađen

Na nedavnoj održanoj sjednici (16. 11. 2021.) Vijeća učenika – VU dogovoren je program rada VU. Između ostalog dogovoreno je da će Vijeće učenika potaknuti i organizirati  nekoliko aktivnosti kojima se želi kod učenika osvijestiti što to znači održivo ponašanje.

Članovi VU složili su se s prijedlogom predsjednice Petre Kušec i potpredsjednice Nike Šantić da VU organizira slijedeće održive aktivnosti:

  • Pokretanje aktivnosti u vezi problema bacanja hrane pripremljene u školskoj kuhinji
  • Prikupljanje čepova od plastičnih boca
  • Prikupljanje papira
  • Uključivanje učenika u volonterske aktivnosti (čitanje starijima,  suradnja s Udrugom „Maslačak“, radionice s predškolcima ili vrtićancima)

Organiziranjem tih aktivnosti VU će se aktivno uključiti u Erasmus+ projekt „Misli održivo“ te projekt “Škole za Afriku”.

Za svaku od aktivnosti zaduženi su predsjednici pojedinih razreda. Najbrže su se organizirali članovi skupine za skupljanje čepova. Njeni članovi su Magdalena Valaško, 6. b i Matej Šantić, 7b. te su oni po školi već postavili plakate kojima pozivaju učenike na akciju prikupljanja plastičnih čepova. Novac od prikupljenih čepova darivat će se za obrazovanje siromašne djece u Africi. Ta se aktivnost ove godine provodi pod nazivom “Škole za Afriku”, a vodi je učiteljica Blaženka Svoboda.

Pozivamo sve vas, i učenike i djelatnike škole, da kod svojih kuća skupljate čepove i u školu ih donesete 15. 12. U razredima će biti postavljene posebne kutije u koje će se čepovi moći odložiti, a zatim će naš domar uz pomoć tima Valaško i Šantić vagati čepove. Vaganje je planirano kako bi se nagradio razred koji je prikupio najviše čepova.  Što se tiče akcije skupljanja papira, njega treba u školu donijeti 17. 12., a u vaganju prikupljenih količina papira pomagat će članovi skupine za organizaciju ove aktivnosti: Lara Franjčević 3. razred, Ema Blagaj 7.b i Nika Šantić 6.a.

Kako provesti preostale dvije aktivnosti  timovi za njihovu organizaciju još dogovaraju te ćemo vas o tome obavijestiti u narednom članku. /Nika Šantić, 6. a /

Must Read