HomeGost urednikKroz europski projekt "Škola poduzetnika" učili o poduzetništvu i solidarnosti

Kroz europski projekt “Škola poduzetnika” učili o poduzetništvu i solidarnosti

Završna konferencija projekta “Škola poduzetnika”, financiranog iz programa Europskog snage solidarnosti, održana je 22. svibnja 2021. Bio je to moj prvi projekt u kojem sam sudjelovao kao volonter. Tijekom sudjelovanja u projektu puno sam toga naučio. Radeći na projektu razvijao sam se kao osoba i naučio sam kako promovirati solidarnost i osobito kako potaknuti mlade da solidarno djeluju.

Ovaj projekt bio je posebno posvećen mladima. Željelo ih se upoznati  s konceptom poduzetništva te ih potaknuti na volontiranje u svim vrstama projekata kako bi im to pomoglo u društvenom razvoju. Također  se željelo poučiti mlade preuzimanju odgovornosti, a sve to s ciljem izgradnje inkluzivnijeg društva, rješavanja socijalnih problema i smanjenja stope nezaposlenosti, posebice među mladima.

U sklopu projekta održane su 4 radionice, svaka s različitom grupom mladih, kako bi se što više mladih ljudi upoznalo s mogućnostima  pokretanja vlastitog posla. Iskusni mladi poduzetnici podijelili su sa sudionicima projekta  iskustva oko izrade poslovnih planova i pokretanja vlastitog posla.

Završna konferencija projekta održana je na otvorenom, u šumi izvan Aleksandrije. Na događaj su bili pozvani mladi sudionici projekta i njihovi roditelji. Voditelji su ukratko predstavili projekt, a nakon njih volonteri su volonteri pričali svoja iskustva. Naglasili su kako ih je ova projekt naučio mnogo korisnih stvari te što znači odgovornost i logično razmišljanje.

Događaj je završio dodjelom diploma i vodiča. U vodiču su opisane sve faze projekta, a dodani su i  primjeri dobre prakse te izjave polaznika. Može se zaključiti da su da su  voditelji i volonteri radeći zajedno postigli željeni cilj. /Anamaria Dragu, 8A/

Izvorni članak objavljen je u školskim digitalnom listu MEDIAGENER@TION.

Must Read