HomeGost urednikVolonteri u Aleksandriji odlučili mijenjati stvarnost otvaranjem knjižare

Volonteri u Aleksandriji odlučili mijenjati stvarnost otvaranjem knjižare

Alexandria Bookstore je prva knjižara u okrugu Teleorman u Rumunjskoj. Svečano je otvorena 23. rujna 2020. Knjižara je nastala zahvaljujući inicijativi Udruge “Mihai Murar” koja razvija i projekt “Pokretna knjižnica”.

Ovo  je mala knjižara za ljubitelje čitanja. To je mjesto gdje se organiziraju predstavljanja knjiga i aktivnosti za djecu, mjesto gdje se može čitati uz šalicu čaja, prostor gdje postoji besplatni internet i printer u boji.

Knjižara je namijenjenja stanovnicima grada  i županije Teleorman. To je mjesto gdje će se moći kupiti knjige i održavati kulturno-umjetnička događanja. Mladi koji nemaju računalo moći će koristiti računalo u knjižari, pisati zadaću ili se informirati. Sav prihod od prodaje knjiga koristi se u dobrotvorne svrhe i aktivnosti namijenjene djeci. Odmah nakon otvaranja, volonteri Udruge pokrenuli su akciju kako bi djeci iz ruralnog područja županije Teleorman poklonili knjigu povodom Uskršnjih blagdana. Pozvali su građane da donesu neku svoju knjigu u knjižaru, a prikupljene knjige darovat će  manje sretnoj djeci koja vole čitanje. Također, na Dan djeteta održane su dvije kreativne radionice za najmlađe. Djeca su mogla pokazati koliko su kreativna.

Nedavno je knjižara Alexandria  odabrana od strane organizatora Međunarodnog animiranog filmskog festival da  ugosti dvije projekcije animiranog filma.

Opisali smo vam kako u jednom provincijskom gradu volonteri čine dobra djela. Uglavnom ih čine mladi ljudi kojima čini zadovoljstvo  da mijenjaju stvarnost. /Maria Popescu, 6 A/

Izvorni članak objavljen je u školskim internetskim digitalnim novinama MEDIAGENER@TION

Must Read