HomeO namaSedmero naših učenika sudjelovalo u međunarodnoj volonterskoj akciji “72 sata bez kompromisa”

Sedmero naših učenika sudjelovalo u međunarodnoj volonterskoj akciji “72 sata bez kompromisa”

Međunarodnoj volonterskoj akciji “72 sata bez kompromisa” pridružili su se i učenici naše škole. U subotu 16. listopada našu su školu u ovoj volonterskoj akciji predstavljali slijedeći učenici:  Nela Šantatić, Ivan Ifšak, Helena Črnek, Josipa Đuran, Luka Harča, Lana Harča i Vanesa Fiket. Učenike su na aktivnost potaknule učiteljice vjeronauka Ana KambićPetra Koretić.

Zadatak naših učenika bio je prikupljati donacije građana u trgovačkom centru KTC te  ih zatim sortirati i pripremati pakete za obitelji u potrebi. Pakete su učenici pripremali u samostanu Kćeri Božje ljubavi u Križevcima, organizatoru ove aktivnosti za križevačko područje.

Isti vikend kad i u Križevcima akcija se odvijala još u 15 hrvatskih gradova pod geslom “Zagrli srcem”. Akcija 72 sata bez kompromisa u Hrvatskoj se provodi osmu godinu, a pokrenuta je u Njemačkoj 1995. Od tada okuplja tisuće mladih iz desetak europskih zemalja.

Naši učenici, sudionici volontiranja rekli su nam da su se osjećali odlično dok su radili kako bi pomogli drugima, a istovremeno su se i  dobro zabavili. /Helena Črnek, 8. a; foto: H. Č./

Must Read