HomePredstavljamoOsmašica Petra Kušec, nova je predsjednica Vijeća učenika

Osmašica Petra Kušec, nova je predsjednica Vijeća učenika

Osmašica Petra Kušec, izabrana je za novu predsjednicu Vijeća učenika OŠ Sveti Petar Orehovec, a šestašica Nika Šantić za potpredsjednicu. Izbor je izvršen na sjednici Vijeća učenika održanoj 18. listopada.

Petra Kušec – predsjednica VU

Kušec i Šantić dobile su zadatak da naprave prijedlog plana rada Vijeća učenika za ovu školsku godinu. O njihovom prijedlogu raspravljat će se na narednoj sjednici VU, a raspravljalo se već i na prvom okupljanju okupljanju VU. Pitanja su uglavnom bila upućena ravnatelju Stjepanom Lučkom koji je također prisustvovao sjednici Vijeća učenika. Učenicu Laru Franjčević  zanimalo je može li se kako riješiti problem s pločom u trećem razredu. Naime, ploči je oštećena površina pa se slabo vidi što je na njoj napisano. Predsjednica Kušec pitala je može li se riješiti problem s projektorom u učionici 8.b (učionica biologije, kemije i fizike).

Nika Šantić – potpredsjednica VU

Spomenut i problem dječjeg igrališta u Fodrovcu gdje su neke igračke oštećene. Kako je za to igralište nadležna Općina, dogovoreno je da će Učeničko vijeće uputiti upit načelniku Općine i pitati postoji li mogućnost da se igračke poprave.

Na sjednici VU učenici matične škole sudjelovali su uživo, a učenici područnih škola pridružili su se putem platforme Teams. /Laura Ivšak, 8. a; foto: S. L./

Nika Šantić – potpredsjednica Vijeća učenika OŠ Sveti Petar Orehovec
Ravnatelj Stjepan Lučki i članovi Vijeća učenika OŠ Sveti Petar Orehovec na konstituirajućoj sjednici 18. 10. 2021.

Must Read