HomeRiV“Ruke”, novi film naše filmske grupe, govori o problemu koji se...

“Ruke”, novi film naše filmske grupe, govori o problemu koji se svakodnevno događa u našoj školi

Trebali bi ga pogledati svi učenici i roditelji i razmisliti o poruci filma

Osim filmova o kojima je “Klinček” već pisao, naša školska filmska grupa prošle školske godine snimila je i kratki eksperimentalni film “Ruke”. Moram priznati da me naslov filma u početku malo zbunio, no kako je film krenuo, postalo mi je jasno zašto se film tako zove i koju poruku šalje.

Prizori koje prikazuje film svakodnevno se događaju ne samo u nešoj školi, već i u drugim školama.  Bez riječi, samo slikom, film prikazuje koliko truda  kuharica u našoj školu ulaže  da bi učenici dobili zdravi, kuhani obrok, a na kraju  većina hrane završi u kanti.

Kao jedna od onih koji se hrane u školskoj kuhinji, svakodnevno gledam kako neki učenici bacaju pune zdjelice hrane, pa čak i odbijaju uopće probati hranu čim vide što je u tanjuru. Oni sigurno ne razmišljaju koliko se netko morao potruditi da bi oni dobili kuhani obrok.

Zato mislim da bi ovaj film trebali pogledati svi učenici, a osobito njihovi roditelji da ih se potakne na razmišljanje. Sumnjam da učenici kod kuće smiju baciti pun tanjur hrane kao što to rade u školi. Smatram da bi se o ovom problemu trebalo više govoriti.

Iskreno se nadam se da će svi učenici naše škole koji pogledaju ovaj film shvatiti poruku koju on šalje. Voljela bih i da razmisle sljedeći put kad budu htjeli baciti obrok u koji je naša kuharica uložila trud, a njihovi roditelji i zajednica – novac. Nadam se i da će film pogledati roditelji i razgovarati s učenicima i upozoriti ih da hrana nije pripremljena da bi se bacila. /Petra Kušec, 8.b; foto: iz filma “Ruke”/

Must Read