HomeKulturaRazgovarali smo s Kristinom Šok i Adrianom Đurencom, pobjednicima natječaja „Kaj...

Razgovarali smo s Kristinom Šok i Adrianom Đurencom, pobjednicima natječaja „Kaj naš moderni“

Za pobjednički tim glasalo je 159 učenika i djelatnika škole

-Inspiracija za pjesmu bila mi je jedna napuštena kuća iz mog sela Gornjeg Črnčevca. O njoj, njezinim razbijenim prozorima i naherenim dimnjacima razmišljala sam pišući pjesmu. Rekla nam je to Kristina Šok, učenica 8. b i autorica stihova pobjedničke pjesme „Stara hiža“. Njena pjesma pobijedila je  na školskom natječaju „Kaj naš moderni“. Dodala je i da  nema puno iskustva s pisanjem pjesama  i da joj je ovo prva nagrada na nekom natječaju.

Kristina Šok, autorica stihove pjesme “Stara hiža

Na sedmodnevni boravak na otoku Pagu, s autoricom stihova poći će i njen razredni kolega Adrian Đurenec, koji je otpjevao njene stihove.  Za njihov zajednički uradak kojem je skladanjem glazbe pridonijela i učiteljica Lucija Benčak, naši osmaši od učenika i djelatnika škola u glasanju organiziranom na Dan škole dobili su 159 glasova, odnosno 22 glasa više od drugoplasirane pjesme.

I Đurencu je ovo bio prvi puta da sudjeluju na nekom takvom natječaju, a u današnjem razgovoru otkrio nam je i da ideja da pjeva nije bila njegova. – Pedagoginja Gordana Ščetar, voditeljica projekta „Kaj naš moderni“, a kasnije i učiteljica Lucija Benčak te još nekoliko drugih učitelja predložilo je da ja pjevam Kristininu pjesmu. Znali su da sam pohađao glazbenu školu i da imam iskustva sa sviranjem bubnjeva te su me pitali bih li želio pjevati Kristininu pjesmu – kazao nam je Đurenec. Ispričao nam je i da  ga je za nastup pripremala  učiteljica Benčak i dometnuo da ga se najviše dojmio boravak u tonskom studiju Krunoslava Matusa. Oduševili su ga mikrofoni, mikseta, zvučnici, velik monitor i ostala oprema u studiju.

– Samo snimanje nije dugo trajalo. Mislim nekih dvadesetak minuta. Nisam previše ponavljao. Pomogle su upute koje mi je davala učiteljica Benčak i gospodin Matus. Od njega sam naučio na kojoj udaljenosti trebam biti od mikrofona da bi zvuk bio što bolji – rekao nam je Đurenec dometnuvši da je imao malu tremu. Otkrio nam je i da zasad ne razmišlja o mogućim novim pjevačkim natjecanjima, ali planira oformiti svoj glazbeni sastav. /Laura Ivšak, 7.a; foto: S. L./

Must Read