HomeEkoPridružite se učenicima u čišćenju šume Rogosci

Pridružite se učenicima u čišćenju šume Rogosci

Akcija će se održati u utorak 11. svibnja od 10 sati

U školi puno pričamo o prirodi i o tome kako je naš planet Zemlja naš dom kojeg treba čuvati. Između ostalog učili smo kako treba zbrinjavati otpad, razvrstavati ga, kako štedjeti vodu i električnu energiju. No, oko sebe često vidimo primjere koji štete prirodi,  pogotovo kad prošećemo našim šumama. U njima na puno mjesta ima različitog otpada kojemu tu nije mjesto jer šume nisu odlagališta otpada.

Zato smo mi učenici u sklopu našeg  projekta “P.S. pokreni solidarnost” odlučili organizirati akciju čišćenja šume  Rogosci. To je šuma na predjelu od Miholca prema Fodrovcu. Akcija će se održati u utorak 11. svibnja od 10 sati, a s načelnikom Općine Franjom Poljakom dogovoreno je da nam se pridruže i mještani.  Ne samo kako bi nam pomogli u čišćenju,  već kako bi se i sami uvjerili čega sve ima u našim šumama. U to čega ima u šumi Rogosci mi smo se uvjerili  prošli ponedjeljak. Tada  smo je posjetili  zajedno s našim ravnateljem Stjepanom Lučkim i knjižničarkom Stojankom Lesički. Vidjeli smo svašta: pelena, tenisica, daljinskih upravljača….

Ravnatelj Stjepan Lučki u šumi Rogosci

Voljeli bi da  ova naša akcija motivira mještane barem na to da upozore svoje susjede kad uoče da neprimjereno odlažu otpad. Mi djeca pokušat ćemo na savjest naših odraslih sumještana utjecati i letcima koje smo pripremili u školi. Naši učenici dijelit će ih sumještanima u petak. Nadamo se da će letke pročitati svi koji ih dobiju, a tek ih onda baciti i to u vreću namijenjenu za papir, a ne negdje u šumu. /Ema Pacur, Iva Trušček; foto: E.P. i I.T./

Na jednom mjestu u šumi Rogosci netko je “udomio” i pelene

Must Read