POP IT igračke popularne i u našoj školi

0
1472
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

TikTok zaslužan za  sve veću popularnost ovih igračaka

Prije 4 godine u trendu su bili fidget spinneri, a posljednjih mjeseci sve popularnija postaje još jedna fidget igračka, koja navodno također djelotvorno djeluje protiv stresa i utječe na finu motoriku prstiju. Ova se igračka zove POP IT i načinjena je od silikona. Neki je zovu i push buble jer podsjeća na plastične omote s mjehurićima u koje se umotavaju krhki predmeti.

S POP IT igračkom igra se tako da se silikonski mjehurići pritišću prema dolje i onda se vraćaju nazad. Na TikToku, gdje smo doznali za tu igračku, ima primjera  igranja udvoje, a igrači se izmjenjuju dok ne pritisnu sve mjehuriće. POP IT igračke u posljednje vrijeme puno se reklamiraju na internetu, a već ih se može kupiti i u našim trgovinama po cijenama od dvadesetak kuna. Ima ih u raznim bojama i oblicima, a web trgovine koje ih prodaju napominju da se mogu prati i dezinficirati.

Zanimljivo je da je prototip ove igračke još 1975. napravio Theo Coster, dizajner igračaka i vlasnik tvrtke Tehora Design iz Izraela. Costerova  verzija igračke napravljena je od gume i bila je trokutastog oblika. Više od trideset godina nije mu uspijevalo uvjeriti neku poznatu tvornicu igračaka da po njegovom prototipu počne proizvodnju. Kako to piše na web stranici CHITAG, preokret se desio kad je prototip došao do Davida Capona iz tvrtke Fox Mind iz Kanade. Oni su je počeli proizvoditi 2013., a 2014. nazvali su je POP IT i od tad njena prodaja postiže rekorde, ali nastaju i brojne kopije koje proizvode razni proizvođači.

Ove godine trend POP IT igračaka raširio se po cijelom svijetu, a veliku zaslugu u širenju trenda ima TikTok. Na njemu posljednjih mjeseci ima sve više sadržaja vezanih uz mogućnosti pop it igračaka. Baš putem TikToka za ovu igračku saznali smo i mi.

Ovu popularnu igračku već ima i dosta učenika u našoj školi. Vidjet ćemo hoće li poput fidget spinnera i POP IT ubrzo pasti u zaborav. /Lara Trušček, 6.b; foto: S. L.; internet/

Izvor – Tportal