HomeGost urednikTalentirana Marija Spasovska predstavljala je Makedoniju na Dječjoj Euroviziji

Talentirana Marija Spasovska predstavljala je Makedoniju na Dječjoj Euroviziji

Marija Spasovska je petnaestogodišnjakinja koja je predstavljala Makedoniju na Dječjoj Euroviziji 2018., gdje je otpjevala pjesmu Home i zauzela 12. mjesto na natjecanju. Spasovksa također svira nekoliko instrumenata, a hobi joj je pjevanje i sviranje ne samo vlastitih pjesama, već i pjesama drugih autora. Svoje interpretacije objavljuje na vlastitom YouTube kanalu. Imali smo priliku upoznati Mariju Spasovsku i razgovarati  s njom.

Odakle ideja da se prijavite na  Euroviziju?

Oduvijek sam željela pjevati na eurovizijskoj pozornici. Kad sam bio mala gledala sam sva natjecanja za Euroviziju i jedva sam čekala da narastem i da i ja mogu dobiti priliku da budem dio tog natjecanja. showa. Kad sam na MTV TV kanalu vidjela najavu o juniorskoj Euroviziji, prijavila sam se na audiciju i izabrana sam da predstavljam Makedoniju. Tako se ostvario jedan od mojih snova. 

Jeste li planirali snimiti vlastitu pjesmu prije nego što ste sudjelovali na Euroviziji?

Da, prije nego što sam sudjelovala na Euroviziji, snimila sam svoju prvu tinejdžersku pjesmu “Pleši srcem”. Tu sam pjesmu snimila  u Beogradu i može se vidjeti na  mom YouTube kanalu.

Kako ste dospjeli na Euroviziju?

Kao što sam već spomenula, vidjela sam poziv na MTV TV kanalu i rekla sam roditeljima da bih željela  ići na audiciju. Oni su me podržali  i odveli me na audiciju koja je održana u studiju MTV. Tamo sam otpjevala dvije pjesme za suce. Kratko vrijeme nakon audicije, nazvali su me da sam izabrana da  predstavljam Makedoniju na natjecanju.

Što vas posebno veže za glazbu?

Glazba je za mene sve i svakodnevno je prisutna u mom životu. Ne mogu izdvojiti jedan poseban trenutak koji me veže uz glazbu jer od malih nogu pjevam i glazba je uvijek bila dio mog života. Ljubav koju osjećam prema glazbi je nezamjenjiva.

Koja vam je vaša pjesma najdraža?

Volim sve svoje pjesme na različite načine i svaka mi je najdraža u različitim razdobljima života. No, moram reći da sam nekako najviše povezana sa svojom novom pjesmom za koju sam napisala i glazbu i tekst.  Jako sam uzbuđena i sretna što sam uspjela stvoriti ovo umjetničko djelo u ovom razdoblju mog života.

Koje instrumente svirate?

Znam svirati violinu, klavir i gitaru, ali većinu svog vremena provodim svirajući klavir. Svaki dan vježbam po nekoliko sati i pokušavam se sve više usavršavati. Međutim, moram reći da je violina moja prva ljubav, jer je to instrument koji sam prvi naučila svirati.

Kakav je osjećaj bio sudjelovati na Euroviziji?

Bilo je nevjerojatno. Ništa ne može zamijeniti to iskustvo i jako sam zahvalna što sam uspjela  dobiti priliku biti dio takvog natjecanja.

Što vam se najviše svidjelo na natjecanju?

Sve je bilo nevjerojatno. Natjecanje za Euroviziju je međunarodni događaj i sve je bilo savršeno organizirano. Pozornica je bila spektakularna i trenuci provedeni na njoj jedan su od mojih najdražih trenutaka na tom natjecanju.

Kakav je osjećaj natjecati se s mladima iz cijelog svijeta?

Bio je to vrlo poseban osjećaj. Upoznala sam mnoge talentirane mlade izvođače. Družili smo se  tijekom Eurovizije i drago mi je reći da sam  s mnogima od njih i dalje u kontaktu.

Tko su vaši omiljeni pjevači?

Toše Proevski i  Kaliopi definitivno su na vrhu moje liste omiljenih pjevača, ali često slušam i Adele.

Autor: M.Kuzmanovak (5-1)

Fotografije: Internet

Originalni članak objavljen je u školskom digitalnom listu L.A. IN-formator 

Must Read