HomeGost urednikKošarkaški reprezentativac u invalidskim kolicima bio živa knjiga

Košarkaški reprezentativac u invalidskim kolicima bio živa knjiga

Projekt “Živa knjižnica” oduševio stanovnike  Ćićevca

U sklopu projekta “Živa knjižnica, predstavljenog proteklog vikenda u Ćićevcu,  djeca i odrasli su mogli su iskoristiti jedinstvenu priliku za razgovor sa živim  knjigama.  Knjige su oduševile svoje čitatelje, a knjige su bile: slijepa djevojka, vojni invalid, član košarkaške reprezentacije Srbije u invalidskim kolicima te zaštitnik prava životinja

Veliki broj naših sugrađana odlučio je sudjelovati u ovom projektu i uživao u polusatnom razgovoru s knjigom koju je odabrao na ulazu u knjižnicu. Neki od njih pročitali su nekoliko knjiga, jer se nisu mogli odlučiti za jednu, baš kao u pravoj knjižnici.

U razgovoru s jednom od knjiga saznali smo da Srbija ima 80 registriranih košarkaša u invalidskim kolicima. Sanzali smo i da je najvažnije boriti se i ne odustajati od kvalitete života te da je sve moguće, čak i boriti se vlastitom psihom, kada postanete invalid. Mladi predstavnik Srbije u košarci pun je životne energije, nasmijan i vedar i dugo će nam ostati u sjećanju.

Nakon Ćićevca, projekt “Živa knjižnica”, koji se odvija pod motom “Ne cijeni knjigu prema koricama”, predstavit će se i u drugim gradovima Srbije.

U Ćićevcu je projekt ostvaren  u suradnji s udrugom “Okular”, udrugom “Hajde da …” iz Beograda i “Inicijativom mladih za ljudska prava” iz Bosne i Hercegovine. Projekt je ostvaren kroz zajednički regionalni program Ujedinjenih naroda “Dijalog za budućnost”. /Sanja Ivanović /

Izvorni članak objavljen je u digitalnom školskom listu ĐAČKA ISKRA.

Must Read